Makeup

Z-palette och Makeup Geek

18 mars, 2016

Nu när jag har börjat samla på mig så många singelögonskuggor från Inglot insåg jag att jag behövde någonstans att förvara dem också. En magnetisk palett som Z-paletten har stått på min önskelista länge liksom att testa ögonskuggor från Makeup Geek så till slut gjorde jag slag i saken och beställde från Beautybay.

z-palette-makeup-geek-inglot

Min första Z-palett med bland annat mina hittills tio Inglotskuggor.

Eftersom jag inte hade sett en Z-palett i verkligheten hade jag svårt att bilda mig en uppfattning av storleken men bestämde mig till sist för en palett i storleken Large. Den ska få plats med 28 stycken runda ögonskuggor i samma storlek som MAC och Makeup Geek eller 18 stycken av Inglots rektangulära skuggor.

Z-paletten är i kartong med ett delvis genomskinligt lock och kommer med vardera 10 stycken runda och fyrkantiga magnetiska stickers för de produkter som inte fäster på den magnetiska botten av sig själva. När jag väl fått hem paletten märkte jag direkt att jag kommer fylla den väldigt snabbt och kollar redan på en till likadan eller större palett.

z-palette-large

Jag köpte även några tomma metallpans för att försöka pressa några av mina favoriter bland alla lösa pigment jag har. När jag väl fått hem dem upptäckte jag att jag tydligen köpt de som är mindre än den vanliga storleken, som antagligen var slut när jag beställde och därför reflekterade jag inte över storleken. Jag tror dock att dessa små blir perfekta för att pressa just pigment då jag har hört att man behöver mer produkt än man tror.

z-palette-empty-roud-pans-small

Z-palette Round Mini Pans vs Makeup Geek Eye Shadow Pan.

Utbudet av ögonskuggor från Makeup Geek är stort och beslutsångesten påtaglig. Jag velade länge och väl innan valet till slut föll på Dirty Martini, Peach Smoothie och Cosmopolitan. De två förstnämnda är matta medan den sista är skimrig. Peach Smoothie ska enligt en hel del googlande och Youtubetittande vara en riktigt bra transitioncolor (eller övergångsfärg kanske det heter på svenska?).

Efter att enbart ha swatchat dem på armen blev jag inte jätteimponerad. De matta kändes lite kritiga och flammiga men den skimriga var fin. Jag vet ju dock att många hyllar dessa så jag kommer självklart att ge dem en ärlig chans. Men rent spontant är jag mer nöjd med Inglots ögonskuggor.

makeup-geek-dry-martini-cosmopolitan-peach-smoothie

makeup-geek-dry-martini-peach-smoothie-cosmopolitan-swatches

Dirty Martini, Peach Smoothie och Cosmopolitan.

Har du testat Makeup Geeks ögonskuggor eller har du tips på någon annan variant av magnetisk palett?

Köpinformation

Z-paletten finns i flera storlekar. Large kostar ca 155 kr hos Beautybay och 189-199 kr hos Craycray och Brallis. Makeup Geeks vanliga ögonskuggspans kostar ca 60 kr hos Beautybay.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lena 18 mars, 2016 at 19:36

  Fick min Z-palette Zebra från Beautybay idag samt 8st MUG ögonskuggor. Planen är att liksom du fylla den med några Inglot också. Kanske håller MACs palette bättre om man har den med på resande fot, men kul att variera lite. /Lena

  • Svara Emelie 19 mars, 2016 at 22:45

   Vad jag har läst verkar Z-paletten vara rätt stadig men det är klart att den är lite känsligare för fukt. Ja Inglot skulle jag kunna fylla flera paletter med :)

  Lämna ett svar

  Reklam