Hår

Vård för färgat hår

11 december, 2010

vard_fargathar.jpg

Hårvård är inget som jag skriver så frekvent om här på bloggen. Jag brukar sällan fixa med håret, varken med produkter eller värmestyling men igår gjorde jag något som jag inte gjort på väldigt länge. Jag färgade håret. Det blev inte exakt den nyans jag hade tänkt mig utifrån hur det såg ut på förpackningen men jag blev nöjd ändå.

Dock insåg jag när jag hade gjort allt detta att jag inte har en enda hårvårdsprodukt som är anpassad för färgat hår. I och med att jag bara hade i en toning kommer färgen släppa snabbare än den hade gjort om jag hade färgat det på riktigt. Därför känns det om än viktigare att använda anpassade produkter för färgat hår för att bevara den nya färgen så länge som möjligt.

Jag har kikat omkring lite på olika hemsidor som säljer hårvård och hittat några intressanta produkter – men jag vill gärna ha tips från er som har vandrat denna väg förut. Vilka produkter har fungerat respektive inte fungerat så bra för ert färgade hår?

vard_fargathar_set.jpg

Redken Color Extend Trio £19.95. Joico Color Endure Gift Set £26.90. Seah Blossom Coloured Hair Gift Box £25.70. BC Hairtherpy Color Save 3 for 2 gift set £18.50. Samtliga finns hos Lookfantastic.

Relaterade inlägg

28 kommentarer

 • Svara delinda 11 december, 2010 at 12:40

  Just nu har jag Wellas Brilliance, Redkens är också nice =) vilken färg blev det på håret? kram

  • Svara Emelie 7 januari, 2011 at 11:49

   Det blev mellanbrunt med inslag av rött.

 • Svara Ulrika 11 december, 2010 at 13:08

  Själv är jag väldigt förtjust i BC Color Save som jag faktiskt använt i flera år nu. Jag tycker att färgen både håller sig fräsch och sitter längre. Jag har provat lite olika märken tidigare men inte just de andra du har tittat på här.

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:26

   BC har jag också funderat över men de andra kändes lite mer intressanta :) Men ska ha det i åtanke.

 • Svara Camilla 11 december, 2010 at 13:47

  För mig fungerade redkens röda serie jätte bra, har även de lila produkterna från kerastase, dom är super, luktar gott och blir inte kladdiga, stela eller läskiga även om man bara kladdar på dom i vått hår och låter själv torka.

  • Svara camilla 13 december, 2010 at 16:55

   Ska tillägga att jag har tjockt hår.

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:27

   Det låter bra. Stelt hår vill man ju inte ha.

 • Svara SaintBella 11 december, 2010 at 14:44

  Nä det här är inte okej Emelie! Du måste ju visa bilder! :D

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:28

   Haha men det finns ju inget dagsljus. Nu är det dessutom urtvättat och snart blir det en ny färg :)

 • Svara Jenny 11 december, 2010 at 15:08

  Redken ger fin glans men tycker själv att den är för starkt parfymerad plus att balsamet tynger ner håret. Kerastase ger också megaglans men är också lite tungt för mitt hår…har inte ultratunt hår men inget tjockt barr heller. Som du hör har jag inte hittat det ultimata schampoot ;)

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:29

   Nja mitt hår tynger också gärna ner sig. Särskilt av de Redkenbalsam jag har provat hittills.

 • Svara Johanna 11 december, 2010 at 18:57

  Lanzas produkter för färgat hår är bäst av alla jag provat..Jag färgar håret rött och med dåliga produkter så är färgen borta i ett nafs, men med lanza så håller det jättebra. Seah, redken och joico funkar inte bra på mitt hår men jag har hört att pureology är toppen.

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:30

   Det är bra att veta. Är just rött jag hade tänkt på.

 • Svara Helena 11 december, 2010 at 19:35

  Seah har jag någon form av leave-in produkt av. Funkar ok men så har jag ju inte färgat hår heller. Doftar gott men starkt! Min kompis som har varit frisör var en sucker för Kerastase…

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:33

   Hmm…jag gillar inte när det doftar starkt.

 • Svara Emma 11 december, 2010 at 23:07

  Så kul! Jag färgade också håret, fast idag! Jag brukar bara använda ett shampo för just färgat hår inget speciellt märke.

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:34

   Märke kanske inte spelar så stor roll, men jag tänkte att om jag ändå ska köpa ett nytt schampo för färgat hår kan det lika gärna vara något bra.

 • Svara Emelie 12 december, 2010 at 16:21

  Jag använder samma som första kommentaren, delinda. Wella Professionall Brilliance. Finns för fint och sen grovt hår till och med. Jag har använt för fint hår (tunt hår). Deras inpackning är kalasbra också! Jag har annars lockigt hår och aldrig hittat ett bra schampoo för det, men detta fungerar för det också :D Skulle till och med rekommendera för enbart lockigt hår också.

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:35

   Det låter bra att den finns för olika grovt hår :)

 • Svara Beauty by Tanci 12 december, 2010 at 20:50

  Jag älskar Goldwells dual sense produkter för färgat hår.

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:35

   Dem har jag inte kikat på än, men ska göra det. Tack för tipset :)

 • Svara Carolin 12 december, 2010 at 22:36

  Hej, vill börja med att säga vilken fin blogg :)
  När jag var brunett brukade jag använda mig av Redkens serie för färgat hår. Använder mig även nu av Redken, men en annan serie, älskar verkligen detta märke och dess produkter har förbättrat min hårkvalité avsevärt. Har dock hört massor av positivt om Pureology så har själv velat testa det märket länge :)

  // Carolin
  http://minboudoir.blogspot.com/

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:36

   Jag är väldigt nyfiken på Pureology jag med.

 • Svara Irina 14 december, 2010 at 22:08

  Jag har varit jättenöjd med Redken. Så nöjd att jag inte ”orkar” testa andra shampoo- och balsammärken längre.

  Finns ett ställe som är ännu billigare än Lookfantastic, feelunique.com som jag handlar på.

  Color Extend Shampoo: 124,36 SEK
  Redken Color Extend Conditioner: 142,31 SEK

  Fraktfritt! :-)

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:37

   Har precis beställt från Feelunique :) Inte redken dock.

 • Svara cranky 20 december, 2010 at 20:48

  hej!
  jag skulle säga att redken, kerastase och l’oreal professionell serie expert samt paul mitchell för färgade håret fungerar utmärkt!
  BC Bonacure passar inte alla. själv kan jag inte använda inte en enda produkt – dem passar bara inte- sådan hände med några mina väninnor, så var uppmärksam. :-)

  • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:38

   Tack för tipsen!

 • Svara jossan 18 mars, 2011 at 12:59

  jag använder Joico mycket, och tycker att dem är bland dem bästa märkena, även fast Maria Nilla också är en favorit. Märken man kan lita på ;)

 • Lämna ett svar

  Reklam