Event

Uppdatering + Hud & Kosmetikmässan 2016

10 september, 2016

hud-och-kosmetikmassan-2016

Hej på er! Jag vet att det åter igen har varit tyst en längre period här på bloggen. Orsakerna är flera men handlar i stort om att jag för tillfället har mycket mindre ork än vanligt och inte hinner med något annat än att jobba och sova, jobba och sova osv. Jag hoppas att det blir en förändring på detta framöver då de justeringar jag gjort förhoppningsvis bidrar till mer ork och glädje för att kunna utöva min hobby. Skönhet och bloggande vill säga.

Igår och i förrgår gick årets Hud & kosmetikmässa av stapeln på Kistamässan och jag var där och kikade på produktnyheter och träffade bloggkollegor under en av dagarna. Jag kände att intresset för skönhet fick ett uppsving och flera av nyheterna som presenterades känns riktigt intressanta så bara orken räcker ser jag fram emot att berätta närmare om dessa för er.

Nedan kommer lite bilder från mässan samt kort info om produkterna eller nyheterna.

hokm-bare-minerals-new-skincarehokm-bare-minerals-new-skincare-cleansers

Bare Minerals lanserar nya hudvårdsprodukter. Fem rengöringar, fyra krämer och ett serum. En nyhet är att man väljer rengöring efter tycke och smak istället för efter hudtyp. Rengöringen Clay Chameleon är en lätt exfolierande rengöring med bland annat röd lera och papayaextrakt.

hokm-biologique-recherche-lotion-p50 hokm-biologique-recherche-serum

Har ni följt Caroline Hirons ett tag har ni säkerligen hört talas om Biologique Recherche och deras exfolierande ansiktsvatten P50. Nu finns märket äntligen i Sverige hos Revivekliniken.

hokm-brilliant-smile

Brilliant Smile är ett svensktillverkat tandblekningskit för hemmabruk som bara får säljas hos tandläkare. Dessa är strips  man sätter på tänderna i över- och underkäken i en kur på upp till 14 dagar. Det blekande ämnet är väteperoxid i en koncentration om 6%. Jag blev väldigt nyfiken och köpte på mig ett set som jag ser fram emot att börja använda snart.

hokm-care-of-gerd hokm-care-of-gerd-bottles

Lappländska Care of Gerd var på plats och visade upp sina relativt nya tubförpackningar. Man har lyssnat på kunderna som efterfrågat den här typen av förpackning. Företagets hållbarhetstänk går igen även i de nya förpackningarna som är gjorda av, om jag inte minns fel, sockerrör.

hokm-cnd-creative-play-nail-polish

CND kommer med en ny nagellacksserie med många fina och färgstarka kulörer. Jag har inte haft så bra erfarenheter från deras tidigare nagellack som kom i en oval flaska. De torkade nämligen aldrig. Jag har testat en av dessa färger tillsammans med deras bas- och topplack men tycker fortfarande att de tar evigheter på sig att torka.

hokm-cover-fx hokm-cover-fx-custom-cover-drops

Nu i september lanseras Cover FX i Sverige och jag är riktigt nyfiken på de omtalade Custom Cover Drops som är 100% färgpigment i en flytande bas. Man blandar antal droppar efter önskad täckningsgrad i en kräm, bb-cream eller foundation. Priset på dessa har jag för mig skulle ligga på 495 kr.

hokm-greenland hokm-greenland-2

Greenland är ett tyskt kroppsvårdsmärke som snart lanseras i Sverige. Jag har för mig att de har funnits här förut men jag fick ingen klarhet i det på mässan. Har ni sett det här tidigare? De har i alla fall väldigt snygga förpackningar och produkter som både doftade gott och kändes sköna. Speciellt nyfiken blev jag på kropsskrubben baserad på silica som hade en väldigt häftig konsistens. Prismässigt kommer de att ligga på samma nivå som Rituals, dvs väldigt prisvärt.

hokm-idun-minerals-nyheter-host hokm-idun-minerals-nyheter-makeup

Idun Minerals visade upp höstens nya makeup.

hokm-karby-vegan-candles hokm-karby-vegan-candles-2

Kårby är ett nytt svenskt veganskt märke med doftljus, doftpinnar och rumssprayer som lanseras nu under hösten. De har sex olika dofter som man väljer efter tycke eller vilken stämning man vill hamna i.

hokm-medik8-c-tetra hokm-medik8-full-lash-brow-duo

Medik8 lanserar en ny dagkräm fullproppad med C-vitamin samt ett kombinerat ögonfrans- och ögonbrynsserum.

hokm-orly

Till glädje för alla nagellacksälskare kommer nu Orly tillbaka till den svenska marknaden. Hurra!

hokm-yag-minerals-bad-ljus hokm-yag-minerals-makeup

Svenska YAG (You Are Gorgeous) säljer svensktillverkat mineralsmink, badbomber och massageljus. Jag blev riktigt nyfiken på ögonskuggsprimern som är helt vegansk och utan silikoner.

Är det någon av dessa nyheter ni tycker verkar extra spännande?

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam