Hår Recension

Recension: Toni & Guy Refreshing Dry Schampoo

4 januari, 2009

Nu har jag testat Toni&Guys torrschampo i drygt en månad och tänkte nu skriva om den eftersom flera av er har önskat en recension.

Jag har tidigare använt Lee Staffords (den lila flaskan) och Kisbys i sprayform. Jag var nöjd med båda men mest nöjd med Kisbys då dess doft var mest neutral och formulan var bra. Jag hann inte recensera den innan den tog slut, men kommer göra det vid ett senare tillfälle.

Men tillbaka till Toni&Guys Refreshing Dry Schampoo som denna recension skulle handla om. Jag köpte den för 125 kr på Åhléns och fick då en flaska på 200 ml som jag tror kommer räcka drygt ett halvår. Lukten är ganska stark och det är densamma som i T&Gs övriga sortiment, dvs. den där karaktäristiska salongsdoften. Jag är inte överdrivet förtjust i den men jag kan stå ut med den. Tyvärr hänger den kvar i håret ganska länge efter att man sprayat på schampot och det däremot tycker jag är dumt. Dessutom får håret en lite konstig konsistens efter att jag har sprayat på schampot. Det blir liksom mjöligt klibbigt och det känner man när man drar fingrarna genom håret. Lite läbbigt faktiskt och inget jag uppskattar.

Som före- och efterbilderna visar så blev det faktisk en märkbar skillnad. Inte minst när man har håret löst hängande som jag har. Det klibbade liksom inte ihop sig lika mycket. Men som ni också kan se på efterbilden så blev mitt hår lite gråaktigt. Jag hade vid fototillfället inte borstat ur överflödet och det bidrog till att bilden blev som den blev. Men jag upplever ändå att håret blir lite vitare oavsett hur mycket man borstar ur, så det här är inget schampo för mörkhåriga.

Nja, jag tycker faktiskt inte att det här var ett särskilt bra torrschampo och kommer att hålla mig till Kisbys i framtiden.

Betyg: 2/5
Pris: ca 125 kr

Relaterade inlägg

7 kommentarer

 • Svara Elena 5 januari, 2009 at 16:02

  Jo, det blev liksom grådaskigare. Läskigt.

 • Svara makeupoholic 5 januari, 2009 at 19:31

  Jag skrev om detta schampoo för ett tag sedan och har precis samma erfarenheter som du, gillade det inte alls!

 • Svara glamqueen 6 januari, 2009 at 01:47

  å vad bra, då vet jag att jag ska hålla mig undan från den! gråhårigare vill jag ju inte vara (sådär helt plötsligt iaf..;D )
  så Kisbys funkar för mörkhåriga, tror du?

 • Svara Emelie 7 januari, 2009 at 09:40

  Elena> Ja inte direkt något man vill att det ska bli.

  makeupoholic> Då är vi två om att inte gilla det.

  glamqueen> Jag vet inte om Kisbys funkar för mörkhåriga. Det blir säkert grådaskigt det också. Men på mitt ljusa hår märks det inte lika mycket. Har du testat bumble and bubmles för mörkhåriga?

 • Svara glamqueen 7 januari, 2009 at 23:21

  jag ska kolla upp det, tack för tipset!

 • Svara Emelie 9 januari, 2009 at 15:26

  glamqueen> Gör det :)

 • Lämna ett svar

  Reklam