Kroppsvård Tips

Tips för vintertrötta fötter

30 december, 2008

Jag fick en chock imorse när jag tog en närmare titt på fotsulorna. De såg så gräsliga ut att jag var tvungen att gå loss med fotfilen med detsamma. Nu är de lite finare igen men för att få dem riktigt fina krävs tålamod. Och bra produkter.

Jag är oftast riktigt dålig på att ta hand om mina fötter. Jag menar, de sitter ju så långt bort och det är sällan man ser dem under den här årstiden. Ja det är tur att man får ett sånt här uppvaknande ibland för annars skulle det nog se ut som en öken där nere i strumporna.

 • En riktigt cool grej från STOCKHOME är ett uppblåsbart fotbad. Hur smart är inte det liksom? Inget mer balanserande med otympliga och tunga baljor som dessutom bara tar upp plats. Det här är ju perfekt! 119 kr hos STOCKHOME.
 • Syror gör sig inte bara väl i ansiktet utan också på kroppen. DDF har en kräm speciellt framtagen för fötterna som innehåller 10% glykolsyra för att få bot på de tjocka torra hälarna från djupet. Jag är riktigt sugen att testa syra på hälarna. DDF Pedi-Cream kostar 23.70 USD på Skin-etc och 30 USD på Strawberrynet.
 • En pimpsten är toppen för att fila ned förhårdnader med. Den rår inte på de allra hårdaste, om man inte gnor som en tok då, men den fungerar ypperligt till att ta bort vanlig död hud med. Den här lilla svarta pimpstenen kommer från Tadé och kostar 49 kr hos Softskin.
 • Har man grövre förhårdnader att bli av med kanske det inte räcker med en pimpsten. Och räcker det inte med pimpsten ja då får man ta till den pimpade fotfilen. Diamancel Genuine Diamond Foot Buffer består nämligen av diamanter. Och då diamant är den hårdaste och tuffaste stenen som finns vore det ju konstigt om inte den rår på de allra envisaste förhårdnaderna. Men smakar det så kostar det. För 449 kr hos Eleven blir den din. Och nog är det lite piffigt att ha en så fin fotfil i badrummet alltid.
 • Även om det räcker gott och väl med att fila fötterna så är det ju mysigt att ge dem en omgång med en härlig fotpeeling också. Pepparmint är en doft som ofta återkommer i fotprodukter. Främst för att den är uppiggande men jag tror också att den är tänkt att ha ett finger med i spelet om fotsvetten. Från Bella Il Fiore finns Bella Foot Scrub Peppermint som kostar 175 kr hos eleven.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara CrazyNails 2 januari, 2009 at 09:49

  Det där uppblåsbara bade skulle jag vilja ha. Köpte en plast balja på Ikea som tar plats. Men vad får jag tag i ett sånt i Göteborg?

 • Svara Emelie 2 januari, 2009 at 14:31

  CrazyNails> Den finns i butiken STOCKhome. Vet inte om den finns nån annanstans än i uppsala och stockholm dock.

 • Svara CrazyNails 3 januari, 2009 at 19:41

  Grr fanns bara i Stockholm, men jag kanske tar en tripp dit snart ändå:)

 • Lämna ett svar

  Reklam