Kroppsvård

The Body Shop Honeymania

22 september, 2013

Den 26:e september lanseras The Body Shops nya kropps- och badserie Honeymania med ekologisk Community Fair Trade vildhonung från Etiopien. Honung är naturligt fuktbevarande och dess mjukgörande egenskaper har tagits tillvara på i seriens produkter.

the-body-shop-honeymania-group

Honungen som finns i Honeymaniaprodukterna köps direkt från odlarna i Shekaregnskogen i Etiopien som på grund av dess biologiska mångfald skyddas av FN-organet UNESCO. Honungsbina hålls inte i kupor utan de får fritt välja vilken kupa de vill kolonisera. Kika gärna på den här korta videon (1:16 min) om du vill veta mer om hur honungen till produkterna framställs.

 • Honeymania Lip Balm (60 kr, 10 ml)
  Ett sött läppbalsam som smälter på ett ögonblick för kyssvänliga, fuktighetsbevarade läppar.
 • Honeymania Shower Gel (85 kr, 200 ml)
  Milt rengörande och mjukgörande duschkräm med en blommig honungsdoft.
 • Honeymania Soap (40 kr, 100 g)
  En väldoftande och skonsamt rengörande tvål i form av en honungskaka.
 • Honeymania Eau de Toilette (155 kr, 30 ml)
  För den som vill gå all-in med den blommiga honungsdoften finns en EdT för att ytterligare förlänga doftens hållbarhet.
 • Honeymania Bubble Bath Melt (160 kr, 300 ml)
  Nyheten Bubble Bath Melt är ett badskum med samma konsistens som flytande honung. Skapar lyxiga bubblor till ditt honungsbad.
 • Honeymania Body Butter(185 kr, 200 ml)
  Storsäljaren Body Butter finns nu även med en söt blommig honungsdoft och återfuktar torr hud i upp till 24 timmar.
 • Honeymania Body Scrub (200 kr, 200 ml)
  En krämig saltbaserad kroppsskrubb som både skrubbar bort fnas och återfuktar samtidigt. Innehåller förutom honung även bivax och sheasmör.

Doften på dessa produkter är inte direkt vad man kanske tänker på när man hör ordet honung. Den är inte alls så söt som honung utan har mer en blommig doft med en söt underton vilket gör att den inte känns överväldigande utan snarare trevlig och mysig. Om jag skulle välja den doft ut The Body Shops nuvarande sortiment som den mest liknar skulle jag nog säga att det är Moringa. Fast inte lika stark.

Produkterna är riktigt mysiga och jag ser främst fram emot att testa kroppsskrubben som både känns rivig och återfuktande. Precis en sådan peeling jag vill ha på hösten. Läppbalsamet är mjukt och har en diskret smak och doft och spelar i samma liga som mitt favoritläppbalsam Nuxe Rêve de Miel. Body Buttret är både krämigt och drygt och kombinerar man det med doftsprayen lär doften hålla hela dagen.

the-body-shop-honeymania-bubble-bath-melt

the-body-shop-honeymania-bubble-body-scrub

Är det något i Honeymaniaserien som lockar dig?

Köpinformation

The Body Shops serie Honeymania finns i butik och i webbshoppen från och med 26 september. Produkterna har ett pris på 40-200 kr styck.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam