Doft

The Body Shop Black Musk

9 oktober, 2015

White Musk är en ikonisk doft som funnits hos The Body Shop i många år och är fortfarande en av bästsäljarna. Nu spinner man vidare på Muskserien och i slutet av oktober lanseras Black Musk som sägs vara deras mörkaste doft någonsin. Doften är skapad av Cécile Matton och Ralf Schwieger.

the-body-shop-black-musk

the-body-shop-black-musk-kartonger

”Du kommer att lockas in av de söta noterna, men det är det tuffa hjärtat som kommer snärja dig. Mysk är en av naturens starkaste feromoner och på The Body Shop har vi skapat den mörkaste Cruelty Free-producerade mysken som står att finna, och slagit in den i några av naturens sötaste ingredienser för att skapa en sensuell och kraftull myskdoft.”

 • Toppnoter – bambinellapäron, rosépeppar och bergamott
 • Hjärtnoter – heliotrop och lakritsrot
 • Basnoter – svart vanilj, svart mysk, patchouli och vetiver

The Body Shop Black Musk

 • Eau de Toilette (375 kr, 60 ml)
 • Eau de Parfum (455 kr, 50 ml)
 • Perfume Oil (315 kr, 20 ml)

the-body-shop-black-musk-bottles

Första intrycket

Efter att ha fått hem både eau de parfum och perfume oil att testa kan jag direkt säga att de inte doftade som jag hade tänkt mig. Den är verkligen inte så tung, mörk eller mystisk som det låter från beskrivningen. Det första som slog mig var likheten med de otaliga mängderna söta fruitchoulis (fruity patchoulis) som säljer som smör just nu (La Vie Est Belle, Flowerbomb etc.). Den här doften är långt ifrån så ”black” och mörk som namnet vill antyda. Den är snarare i linje med Britney Spears Fantasy. Black Musk har päron istället för kiwi i toppnoten och även en liten touch av lakrits bland hjärtnoterna. Även om de inte är lika så påminner de om varandra och gillar man den ena kommer man antagligen att gilla den andra också. Jag tycker faktiskt att den påminner en hel del om The Body Shops White Musk Smoky Rose.

Fantasy är min guilty pleasure som jag gärna svassar runt i hemma mest för att den är så välkänd och ALLA känner igen den. Den här kan jag tänka mig att ha på jobbet, speciellt parfymoljan eftersom den hoppar över den allra högsta sockertoppen. Doften är inget jag hade förväntat mig från The Body Shop – men den kommer säkerligen bli en ny favorit bland unga tjejer och särskilt önskad som julklapp.

Jag upplever att det är en viss skillnad i doften mellan EdP och parfymoljan. Vill man åt det mer sockriga söta är EdP ett givet val medan parfymoljan går direkt in på hjärtnoterna av helitrop och lakritsrot. Jag gillar den – men blev förvånad över hur icke ”mörk” den är.

the-body-shop-black-musk-bottles

Är du nyfiken på Black Musk?

Köpinformation

The Body Shop Black Musk finns i butik och webbshop från den 27 oktober.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

5 kommentarer

 • Svara beautybydonnachic 12 oktober, 2015 at 13:57

  Kul att höra vad du tycker om TBS parfym som jag också trodde var mycket tyngre och mörkare än vad du beskriver. Jag har inte doftat på den ännu, men ska slinka in nånstans på stan och göra det.
  Bra att du beskriver hur oljan skiljer sig från parfymen, då jag gissar en del inte tycker om det allra sötaste.
  Ha det fint!
  Lotta

  • Svara Emelie 17 oktober, 2015 at 12:30

   Ja det där med marknadsföring är ju inte alltid förankrat i verkligheten till hundra procent. Men sen är allt så relativt också. Hoppas du får möjligheten att testa den snart :)

 • Svara Ulrika 14 oktober, 2015 at 11:05

  Jag fick prov på den igår och blev omedelbart förälskad. Helt underbar!

  • Svara Emelie 17 oktober, 2015 at 12:35

   Ja visst är den trevlig!

 • Svara Daisy Beauty Expo 2016 - Pssion 10 januari, 2016 at 17:00

  […] med. Som den nya torra kroppsoljan och kroppslotionen från Garnier (oljan doftar i princip som The Body Shops Black Musk), ögonfransserumet Magic Lashes från Dr. Temt (rosa kartong uppe till vänster), hårborsten med […]

 • Lämna ett svar

  Reklam