Kroppsvård Recension

Test: Antiperspirant

10 augusti, 2007

Antiperspiranttest

Jag har aldrig gillat vanliga deodoranter som bara tar bort lukten och inte motverkar fukt. Därför har jag sammanställt ett test mellan min gamla trotjänare Bats samt Kiehl’s antiperspirant.

Efter Bjootis recension om Kiehl’s antiperspirant kände jag mig tvungen att prova den trots att jag har varit väldigt nöjd med Bats. Jag har använt den frekvent under ca två månader och jag tycker att den har fungerat helt okej. Den har många likheter med Bats. Båda är antiperspiranter och ska verka mot både fukt och lukt. Lukten rår båda på mycket bra, båda är oparfymerade och även om jag har blivit fuktig ibland så har det inte luktat någonting alls. Dock tycker jag att Bats har varit aningen effektivare ur fuktperspektivet då jag tycker att den håller mig torrare. Båda känns skonsamma mot huden och båda innehåller aluminium men Kiehl’s är fri från alkohol. Jag gillar konsistensen hos Kiehl’s mest eftersom den är krämig, men den tar å andra sidan längre tid på sig att torka än Bats gör. Dessutom har bats en krämvariant för den som vill ha det istället.

Vinnare i testet är Bats för att den torkar snabbare, den är mer effektiv på att motverka fukt samt att den är betydligt mycket billigare än Kiehl’s.

Kiehl’s är den lyxigare varianten och en mycket bra antiperspirant. Men tyvärr föll den på mållinjen på grund av det höga priset.

Betyg: Kiehl’s 4/5, Bats 5/5

Kiehl’s Superbly Efficient Anti-Perspirant kostar 145 kr.
Bats kostar runt 30 kr och finns bl.a på Apoteket och Överskottsbolaget.

Relaterade inlägg

5 kommentarer

 • Svara emma L 11 augusti, 2007 at 19:10

  Hur är Bats utifrån en ”deofläcksvinkel”? Blir det vita fläckar (alt. missfärgningar) på insidan av kläderna av den? Jag har använt Nivea Pure sedan den kom och tycker att det är fantastiskt att det inte blir några fäckar, men under sommaren skulle det inte vara så tokigt med en som är snäppet mer efektiv. Så, hur står sig Bats i den konkurrensen?

 • Svara Emelie 12 augusti, 2007 at 11:54

  emmaL> Jag har inte upptäckt några missfärgningar på mina kläder av Bats. Däremot har jag märkt att Kiehl’s deodorant kan smula lite, men inte heller några fläckar där.

 • Svara Catarina 30 augusti, 2007 at 13:10

  Personligen föredrar jag Kiehl’s alla gånger. Använde också Bats förut, men då hade jag ofta klåda och utslag (samma sak med allt annat jag provat)
  Det har jag aldrig längre och tycker också att Kiehl’s är mycket effektivare mot lukt, vilket känns som en viktig egenskap för en svettis som mig.
  Nackdelen är ju bara priset, men det får jag stå ut med.

 • Svara Emelie 22 oktober, 2007 at 10:50

  Catarina> Ja hittar man något som funkar suveränt får man väl stå ut med priset :) Ska man var fin får man lida pin…eller är det plånboken som får lida pin kanske… :)

 • Svara Nathalie 28 juli, 2008 at 15:26

  Vill man vara helt superduper DUNDERTORR i över en vecka är Absolut Torr (Som finns att köpa på A-teket precis som Bats) rätt väg att gå.
  Sa bye bye till CD-skivorna för över två år sedan och har inte haft ett endaste spår av transpiration sålänge jag kört med A-T kontinuerligt. Ska dock tillägga att man inte ska ta det direkt efter rakning, då svider det.. He he.

 • Lämna ett svar

  Reklam