Naglar Recension

Special: Nagellacksremovers

6 april, 2008

Jag har en tendens att köpa på mig flera olika sorter av en och samma sak när jag är inne i en sån period. Den ena delen av mig vet att gräset inte alltid är grönare på andra sidan – men den andra delen av mig vill ändå chansa.

Jag har just nu fem olika nagellackremovers hemma och vad passar då bättre än att ställa dem mot varandra för att se om någon är bättre än den andra?

ACO

ACO Nagellack Remover
Acetonfri?
Nej.
Parfymerad? Nej.
Lukt: Medium.
Färgad? Nej.
Effektivitet: 4/5
Ingredienser: Acetone, ethyl acetat, isopropyl, myristate.
Kommentar: Den gör jobbet bra, tar bort även det mörkaste lacket utan att lämna särskilt mycket färg kvar runtom och på nagelbanden. Men tyvärr är lukten ganska stark och den känns lite för uttorkande.
Betyg: 3/5
Pris: 25 kr för 125 ml på Apoteket.

Claudia

Claudia Nail Polish Remover

Acetonfri? Ja.
Parfymerad? Ja.
Lukt: Svag, och lite jordgubbsdoft.
Färgad: Ja.
Effektivitet: 2/5
Ingredienser: Mek, aqua isopropyl alcohol, glycerin, parfum(fragrance), benzophenone-1, Cl 17200.
Kommentar: Den tar lite längre tid på sig att lösa upp nagellacket eftersom den är acetonfri. Lite för lång tid för att den ska kännas riktigt effektiv tyvärr. Doften av jordgubb, eller vad det nu är, sitter kvar i nageln i flera timmar efteråt trots upprepade tvättar med tvål och vatten.
Betyg: 3/5, trots doften som hänger kvar i flera timmar.
Pris: ca 25 kr för 100 ml på Ge-kås.

Gunry

Gunry Nagellackborttagning utan aceton
Acetonfri?
Ja.
Parfymerad? Nej.
Lukt: Stark removerdoft.
Färgad? Nej.
Effektivitet: 2/5
Ingredienser: Ethyl acetate, isopropanol, vatten.
Kommentar: Både naglar och nagelband, och även övriga delar av händerna där remover hamnat blir vita och ser torra ut efteråt. Känns riktigt uttorkande på både naglar och hud.
Betyg: 1/5
Pris: ca 20 kr för 150 ml på ÖB

Wipe

Nail Polish Remover Wipes

Acetonfri? Ja
Parfymerad? Enligt ingredienserna, men inget man märker.
Lukt: Ganska stark.
Färgad? Nej.
Effektivitet: 3/5
Ingredienser: Butyl acetate, ethyl acetate, isopropyl alcohol, panthenol, paarfum, tocopheryl acetate.
Kommentar: En servett räcker mer än väl till både händer och fötter. Känns inte uttorkande. Toppen att de är styckförpackade. Löser upp nagellacket relativt fort med tanke på att den är acetonfri. Känns inte uttorkande.
Betyg: 4/5
Pris: 25-30 kr för 10-pack på Åhléns, Kicks och dyl.

nagelremover-cien2.jpg

Cien Beauty Nail Polish Remover

Acetonfri? Ja.
Parfymerad? Mycket svagt.
Lukt: Svag, påminner mer om ättika än aceton.
Färgad? Ja.
Effektivitet: 3/5
Ingredienser: Ethyl acetate, alcohol denat, aqua, caprylic/capric triglyceride, aloe barbadensis 200:1, niacinamide, parfum, panthenol, pyridoxin hcl, tocopheryl acetate, Cl 16185.
Kommentar: Efteråt känns naglarna inte alls torra eller konstiga, ingen doft eller färg dröjer sig heller kvar. Effektiv för att vara acetonfri men aningens odryg och lite för vattnig. Dock så billig så det gör inget.
Betyg: 5/5
Pris: 13 kr för 200 ml på Lidl.

Resultat

När jag först började skriva på testet fick Cien bara 4/5 i betyg, men allt eftersom jag använt denna mer så har jag insett hur bra den verkligen är. Den är verkligen skonsam mot både naglar och hud och är trots det mycket effektiv. Den är en klockren femma helt enkelt.

Removerservetterna fick betyget 4 och är en superbra grej att ha med sig i handväskan. De är riktigt bra men just eftersom de är lite dyrare per rengöring så är det i varje fall inget alternativ för att ha hemma och använda som remover vid varje gång. Mina servetter får åka med i väskan – och för just det ändamålet är de toppen.

Relaterade inlägg

21 kommentarer

 • Svara LookFabulous 6 april, 2008 at 15:09

  Vad bra! Jag har en nagellcksremover som verkligen suger, då blir det Lidl nästa :)

 • Svara dami 6 april, 2008 at 15:52

  Superbra recension. Jag har Isadora nu och den är bra men det lutar nog åt Lidl :)

 • Svara Lipgloss bitch 6 april, 2008 at 16:24

  Gah, det är ju nästan så jag faktiskt skulle kunna tänka mig att gå in i en Lidl butik nu :D
  Men vad är grejen med ”färgad” menar du? Säger det nåt särskilt om produkten, jag sitter här o funderar på vad det kan va men kan inte räkna ut det.

 • Svara Emelie 6 april, 2008 at 16:38

  Lipgloss bitch> Det är väl ingen stor grej egentligen, förutom att jag inbillar mig lite att den rosa från Claudia färgar nageln lite grann. Tog med det mest för att se om det kunde påverka hur bra removern var. Man kan ju undra varför de ens tillsätter färg i en nagellacksremover.

 • Svara Lotta 6 april, 2008 at 16:56

  kul med test :)
  såg häromdan att depend kommit med miljövänlig nagellacksremover, snäll mot ozonlagret och med svag doft. det blir definitivt mitt nästa köp när det jag har är slut!
  annars kan jag rekommendera nail polish remover pads från lindex, tror att märket heter Girl2Go, det är små rosa förpackningar med saker som passar i handväskan. dom padsen är superbra och luktar i princip bara citron.

 • Svara Sminkan 6 april, 2008 at 19:29

  Jag älskar Ciens remover! Använder bara den! Den torkar inte ut alls och naglarna har aldrig mått bättre trots att jag oftast lackar om naglarna varje dag. Billig är den också! Jag tycker inte den är speciellt odryg heller. För mig räcker en bomullsrondell med remover till alla tio naglarna, det är bättre än aceton eller andra removers jag använt. Den tar ju till och med glitterlack på första försöket! Någon gång har det krävts två rondeller om jag haft fler lager än två av lacket eller om det varit extremt med glitter.

  Cien regerar på removerscenen!

 • Svara Emelie 6 april, 2008 at 19:47

  Lotta> Ja jag har också sett den. Tanken är bra tycker jag, men jag undrar också om den verkligen är så bra. Man kanske får sitta jättelänge med padsen eller ha på väldigt mkt remover istället.

  Det märket har jag också sett på Lindex och i affären här i stan hade de halva priset på alla produkterna just nu.

  Sminkan> Jag får alltid använda två pads. För mig gör det inget att den är lite odryg, den är ändå så himla billig och så bra!

 • Svara rocketqueen 6 april, 2008 at 20:45

  Håller med, Cien regerar!

 • Svara Veronica 7 april, 2008 at 11:22

  Jag har Gunrys hemma och den är verkligen fruktansvärd… Tack och lov bara en liten flaska, men det luktar i badrummet timmar efteråt, och den torkar ut huden något hemskt. Lidl nästa!

 • Svara inthemake 7 april, 2008 at 13:02

  Bra test…men det är ju helt galet ibland, det billigaste & mest otippade är bäst…:) nu blev jag lite ledsen att jag aldrig tar mig till Lidl eftersom det ligger utanför stan…:\

 • Svara Emelie 7 april, 2008 at 13:52

  rocketqueen> Helt klart!

  Veronica> Jag har också bara en liten flaska men tror jag kommer slänga den på tippen.

  inthemake> Ja men visst är det kul också! Jag har också en bit till Lidl men dit ska jag cykla och handla sen :)

 • Svara Maria 8 april, 2008 at 16:06

  Jag tycker att Mavalas är bäst! Gunrys och andra bara kletar ut lacket tycker jag, medan Mavala tar bort i ett svep :) Och inte är det dyrt heller.

 • Svara Emelie 8 april, 2008 at 17:00

  Maria> Mavalas har jag inte provat, men Gunrys var ju ett riktigt bottennapp!

 • Svara Lotta 11 april, 2008 at 15:38

  jag gillar depends supersnabba nagellacksremover (den blåa) så jag kommer absolut att testa. funkar den är det super, funkar den inte är det ju inte en svindyr produkt direkt.

  jaså? det måste jag kolla om dom har här hos mig också :)

 • Svara Emelie 11 april, 2008 at 17:28

  Lotta> Kollade på den miljövänliga häromdan och det stod till och med på flaskan att det skulle ta längre tid att ta bort nagellacken.

 • Svara Frida 13 april, 2008 at 17:35

  Åh, perfekt! Jag använder Depends ”blåa” remover och tycker den är värdelös! Tur att Lidl öppnar här precis i dagarna, nu har jag en superbra anledning att gå dit. :)

 • Svara Sofia 4 juni, 2008 at 13:01

  Måste tacka så hemskt mycket för tipset om Cien Beauty Nail Polish Remover. Provade det nyss efter att ha läst din recension och mina naglar känns inte alls torra som efter andra removers. Snarare nästan återfuktade!
  Detta är definitivt en av mina nya favoriter:)

  Tack igen!

 • Svara Elisabeth 16 juni, 2010 at 18:13

  Tänk att Lidl har bra nagellacksremovers, det skulle man inte ha trott. :)

 • Lämna ett svar

  Reklam