Kroppsvård

SkinPlan lanserar body lotion med Echinacea

25 november, 2012

Tidigare i veckan bjöd SkinPlan in till pressvisning i samband med lanseringen av deras nya body lotion innehållandes Echinacea – röd solhatt. Jag förknippar främst Echinacea med förkylningsmedicin men enligt SkinPlans grundare Martina Richter har studier visat att växten även har en läkande effekt vid hudproblem genom att stimulera immunsystemet.

Några av produkterna i SkinPlans sortiment.

Body lotionen har fått namnet Echinacea Purpurea Body Lotion och passar för alla hudtyper men särskilt torr och känslig hy. Doften är svag och naturell vilket gör att den även passar för både män och kvinnor. Eftersom min hud blir väldigt torr under vinterhalvåret passar det bra att testa den här just nu. Jag återkommer med recension senare.

En smart sak som SkinPlan erbjuder är att man kan göra en snabb analys av fett- och fukthalten i ansiktet för att därifrån kunna välja rätt produkter i deras sortiment. Jag passade på att göra en sådan analys under pressvisningen och enligt den hade jag förvånande nog en normal fukthalt men en för låg fetthalt. Jag blev därför rekommenderad bland annat deras 3002 Skin Repair Day Cream och 3021 Vitamin A & E Mask som jag tänkte börja testa inom kort. Har man inte tillgång till en butik, ex. apoteket, som säljer SkinPlan kan man även göra ett kortare test via Skinplans hemsida.

Min hudanalys.

Har du provat något från SkinPlan?

Köpinformation

Echinacea Purpurea Body Lotion innehåller 200 ml och har ett rekommenderat pris på 245 kr. Den lanseras till en början på skinplan.se, och Eleven. SkinPlans övriga sortiment finns även på Apoteket.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam