Hudvård Recension

Recension: Skin Laboratorys Glycolacpeeling

14 december, 2008

På allmän begäran: ett inlägg om syrapeeling. Men jag vill börja med att säga att syror INTE är att leka med. Läs på ordentligt INNAN du börjar använda dem, särskilt när det kommer till salongsstyrkor.

När jag kom i kontakt med detta för lite mer än ett år sedan visste jag i princip ingenting. Att ha syra i ansiktet förde mina tankar till de stackars kvinnor som fått sina ansikten sönderfrätta av sina män. Jag var faktiskt lite skraj måste jag medge. Tänk om jag skulle se ut som Samantha i Sex and the City om jag gjorde en syrapeeling? Men jag gjorde noggrann research och läste och frågade – och till slut vågade jag mig på en syrapeeling av salongstyrka.

Jag har testat två olika peelingar från Skin Laboratory och den första jag provade var Glycolac 60% gel peel. Den består av 25% glykolsyra och 35% mjölksyra och är bra mot åldrande hud, pigmentfläckar och ojämn hud. Jag hade läst en hel del om att det kan svida och pirra i huden när man lägger på syran så jag blev förvånad när jag knappt kände av det alls. Jag förmodar att jag har en ganska tålig hy eftersom jag senare heller knappt kände av peelingen. Peelingen är i flytande form, lite tjockare än vatten och geléig, och jag penslar på den med hjälp av en foundationpensel som jag skaffat specifikt för det här ändamålet. Jag undviker ögonområdet, näsvingarna och att komma nära munnen då dessa områden är känsligare än resten av ansiktet. När man köper peelingen får man med en detaljerad beskrivning om hur man ska gå tillväga.

Men till resultatet. Jag körde en kur på 6 veckor med ett peelingtillfälle i veckan och efter att kuren var slut tyckte jag faktiskt att min hy blivit bättre. Jag började använda syror i min dagliga hudvård i samma veva som jag började med syrapeelingen och det kan ha bidragit till det fina resultatet. Dock tror jag att peelingen verkligen satte fart på förbättringsprocessen. Mina porer blev inte mindre synliga, tyvärr. Men i det stora hela blev min hy finare, fick en jämnare färg och en klarare lyster. Så jag kan definitivt säga att jag är nöjd med den här peelingen. Anledningen till att den inte får fullt betyg är att jag inte upplevde att den gjorde någon större förbättring. Den förbättring jag fick var marginell och inte riktigt vad jag hade hoppats på.

Betyg: 4/5
Pris: 16,95 USD för 30 ml

Så sist men inte minst, något man absolut inte får glömma om man använder syror: att använda solskyddsfaktor i ansiktet – varje dag! Syrorna gör nämligen huden tynnre och känsligare för solens skadliga strålar så en solskyddsfaktor på minst 30 är att rekommendera året runt. Starka syraprodukter bör heller inte användas under årets ljusa månader (april-oktober ungefär).

Nästa gång kommer jag berätta om Skin Laboratorys rena mjölksyrepeeling – en produkt det är rejält med sting i!

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara sminkjante 14 december, 2008 at 16:59

  Intressant läsning. Jag har inte vågat mig på syrapeeling än. Läser dock med intresse.

 • Svara RM 14 december, 2008 at 21:18

  Håller med ovan. :)

 • Svara Lisa 26 augusti, 2011 at 17:33

  Oj peeling med 60% syra, det låter väldigt starkt, men jag blir sugen på att testa själv. :

 • Lämna ett svar

  Reklam