Doft

Scent of Aurora

22 januari, 2016

Vi omringas av dofter från alla möjliga designers och märken. Men har ni tänkt på att det inte finns så många parfymer som har svensk bakgrund? Under förra året lanserades Scent of Aurora – en parfym som inspirerats av norra norrland och är skapad av Eva Henriksson. Namnet på doften kommer från aurora borealis som betyder norrsken. Flaskan innehåller små röda glaspärlor som symboliserar åkerbär (norrbottens landskapsblomma) och även små guldflagor som symboliserar värdet i skog och mark.

scent-of-aurora

Norra Norrland – Scent of Aurora

 • Toppnoter: iris, tonkaböna
 • Hjärtnoter: mango, svarta vinbär
 • Basnoter: vitt te, kashmirträ

Jag fick möjligheten att testa den här parfymen genom en parfymgrupp jag är med i på Facebook. Det dröjde inte länge innan min lilla flaska hade tagit slut för jag kom på mig själv med att använda den här på jobbet nästan varje dag. Och jag är i vanliga fall väldigt ombytlig när det gäller dofter. Det är något med den här doften som gör den både helt unik och samtidigt vardaglig. Den öppnar upp fruktigt och övergår mer och mer till en mjuk och lätt träig doft, men utan att förlora all fruktighet. Den är inte sprudlande glad utan mer harmonisk, tillfreds och mysig.

När jag använder doften känner jag mig nyduschad hela dagen. Som om jag precis kommit ut från duschen och där doften från schampot möter duschkräm och nytvättad mjuk handduk. Det är absolut en doft för alla åldrar. En riktigt fullträff om man vill ha en trevlig doft för dagen som håller länge men inte doftar för påträngande då den håller sig nära kroppen. Står jag och velar framför parfymhyllan hemma en morgon så är den här ett säkert kort. Det är den enda parfymflaska jag har som innehåller både glaspärlor och guld så utöver den trevliga doften är den fin att se på också.

scent-of-aurora-bottle

scent-of-aurora-bottle-closeup

I flaskan finns små röda glaspärlor och guldflagor.

Köpinformation

Scent of Aurora kostar mellan 495-549 kr, 50 ml och finns att köpa hos bland annat Eleven och på norranorrland.com. I den sistnämnda webbshoppen kan man även köpa små prover om 1 ml.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Emilie 22 januari, 2016 at 10:09

  Vad roligt med ett svenskt parfymmärke! Ännu roligare hade det varit om de använt sig av inhemska dofter tycker jag.

  • Svara Emelie 22 januari, 2016 at 11:08

   Jag vet att skaparen (Eva) tog med åkerbärssylt till parfymören för att hon ville fånga upp den doften i parfymen. Men det var tydligen svårt att få till den unika doften. Men jag håller med – det vore kul med ett märke som tog upp typiskt svenska dofter från naturen.

 • Svara Camelliss Beauty 22 januari, 2016 at 18:03

  Åh, jag älskar den här parfymen! Fick ett litet prov i höstas som har legat i min väska. Innan jag tappade bort provet (gah!) var jag tvungen att ta upp och sniffa på den minst en gång varje dag (vi får inte ha parfym på oss på jobbet). Varm och fräsch och alldeles underbar.

 • Lämna ett svar

  Reklam