Event

Riga dag 4

15 september, 2010

Sista dagen i Riga blev mest en slappardag eftersom jag var på Espa under lördagen. Jag och Sanna tog oss i kragen efter partyt kvällen innan och checkade ut med någon enstaka minut tillgodo. Vi hade några timmar kvar att spendera i Riga innan det var dags att kliva på båten så vi lämnade vårt bagage på hotellet och gav oss ut på stan en sista gång.

En del av shoppingmeckat Origo. På tredje våningen i den här flygeln ligger nagellacksaffären.

Vi svängde förbi nagellacksbutiken i Origo en sista gång och skämdes nästan för att gå dit igen (i alla fall jag). Jag hoppas att damen som hade butiken tyckte det var roligt med nagellacksnördar. Jag köpte på mig ett China Glaze Blk-Bila-Bong (eller backbickabong som jag sagt eftersom jag inte lärt mig säga dess riktigt namn förrän nu). Ni ska få se hela shoppingskörden i ett senare inlägg när jag fått ordning på kvitton och sånt.

Vi gick sedan vidare till Galerija Centrs för att käka. Till slut hamnade vi helt spontant på Restaurant dADa som hade en minst sagt unik inredning. Varje detalj kändes så planerad. Kolla bara på bilderna. Maten var helt okej. Man fick börja med att välja en sås och sedan plocka på sig råvaror i en skål. Man lämnade sedan över skålen till kocken som stekte maträtten och sedan fick man tillbaka den vid bordet. Maten var helt okej men varken jag eller Sanna var direkt på mathumör. Upplevelsen av lokalen var nästan det som gjorde besöket bäst.

Disken med råvaror. I bakgrunden kocken och servitrisen.

Vår bordsgranne: ett träd i en gammal träfåtölj.

Vid det här bordet bestod ett av bordsbenen av böcker.

En lampa gjord av en stol.

Här trängs klädnypor, ballongvispar och en kaffekvarn(?) runt en glödlampa.

Som sagt, varenda detalj kändes noga planerad. Notera att kniven ligger åt ”fel” håll.

Efter att vi hade käkat gick vi tillbaka till hotellet och tog en taxi till Tallinkterminalen. Vi fick vänta en stund innan vi kunde gå på båten och söka upp vår hytt. Det var exakt samma som jag bodde i på ditvägen. Vilka är oddsen liksom?!

Kvällen spenderades med att länsa efterrättsbordet i buffén, beautyquiz och ett ihärdigt försök till att blogga från fartygets hiskeligt långsamma Wi-Fi. Sista dagen var i jämförelse med de tidigare ganska händelselös men jag tror att ni kan hitta mer bilder och berättelser hos någon av de andra tjejerna som var med på resan.

Jag hade så sjukt kul under de här dagarna och har nu många fina minnen att stoppa i mitt må-bra-fack i hjärtat. Det var oerhört roligt att få umgås med likasinnade aka. skönhetsnördar som precis som jag inte tröttnar på att gå i sminkaffärer efter 2 minuter eller som man kan dela skönhetstips och tekniker med. Nu när jag dessutom vet hur tjejerna låter i verkligheten blir det att jag automatiskt hör dem läsa texten i deras egna blogginlägg haha.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam