Event

Riga dag 3

14 september, 2010

Dag tre i Riga – alltså lördagen – började med presentation av det franska hudvårdsmärket Nuxe som är på framfart i Sverige. Serien kommer framöver att säljas på Åhléns och Apoteket AB (om jag inte minns fel) samt på Eleven. Nuxe uttalas tydligen nyx men jag kommer dock fortsätta säga nux för att inte blanda ihop det här märket med sminkmärket NYX Cosmetics.

Kicki hade valt ut tre personliga favoriter ur deras sortiment som vi fick med oss hem för att prova. En ögonmakeupremover, en ansiktsmask och ett läppglans. Mer om dessa i ett senare inlägg.

Kicki presenterar hudvårdsmärket Nuxe. Ljuset i förgrunden doftade gott av honung.

Därefter fortsatte vår workshop med Ulf Stenberg från Fryshuset och vi fick skriva upp vad vi tyckte vi var bra på som bloggare och vad vi önskar att vi var bättre på. Det var intressant att se hur lika många av oss kände och tänkte. Många tog upp tid, lojalitet till läsarna och prestationsångest och jag kände igen mig i flera av de andra tjejernas resonemang.

Till vänster: det vi vill förbättra och till höger det vi är bra på.

Därefter lite ledig tid och sedan var det dags att besöka den femstjärniga SPA-anläggningen Espa Riga på Radisson Blu Hotel. Jag hade bara varit in på deras hemsida innan och tyckt att bilderna var fina – men jag kan säga att det var minst lika fint i verkligheten. Allt var fint och harmoniskt. Så genomtänkt och SPA:igt. Vi började med en liten rundtur och sedan fick vi en kort fotbehandling med massage och peeling. Därefter provade vi poolen, bubbelpoolen och ett roligt duschrum med olika duschar – en var som ett vattenfall, en annan sprutade vatten från sidorna osv.

Receptionen på Espa. Allt därinne var så elegant och harmoniskt.

Espa har ett eget SPA-märke som går att köpa ute vid receptionen. Jag testade deras schampo, balsam och duschkräm senare i duschen och de luktade rätt gott.

Här får Citty fotbehandling.

Efter att ha badat i poolen åkte vi upp några våningar till relaxavdelningen. Där fanns det ännu fler bastur (en riktig het och torr och en aromabastu med eukalyptus – min favorit) och olika duschar. Bland annat den här nedan som jag och Kristina friskade upp oss i genom att smörja is i ansikte och kropp. Det var bra kallt – men friskt som sagt. Efter besöket var vi flera som tyckte det kändes som att vi var extra rena över hela kroppen. Det var en skön känsla kan jag lova.

Ice Fountain – en av tre specialduschar i relaxavdelningen.

Återigen – vackert kakel! Den gröna duschen till höger i bild är isduschen.

Detta var i omklädningsrummet. I burkarna låg det tops och bomullsrondeller.

Efter SPA:et gick vi tillbaka till hotellet. Några av oss gick och åt i hotellets restaurang medan jag och Sanna gav oss ut på en liten shoppingtur. Bella hade tipsat om en ren nagellacksbutik i Origo som vi var tvugna att spana in. De sålde bland annat OPI, China Glaze, Orly och SpaRitual till ca 50 % av priset här i Sverige. I sådana lägen är det kul att shoppa med en likasinnad som inte tröttnar efter två minuter eller för att man väljer mellan två nästan identiska lack.

Efter shoppingturen var det dags för Åsa att visa Shiseidos smink för hösten. Gemensamt för alla produkter i Shiseidos sminkserie (förutom ögonfransböjaren) är att de är hudvårdande. Exakt hur vet jag inte men om jag själv får välja väljer jag hellre ett märke som tänkt till för att skydda min hud än som bara tänkt på pris eller utseende. Linn fick agera sminkmodell för höstnyheterna och resultatet blev grymt snyggt.

I höst kommer bland annat fem ögonskuggepaletter som är inspirerade av makeupartisten Dick Pages egna naturfoton.

Linn blir sminkad av Åsa.

Kvällen avslutades med middag på en tapasrestaurang och senare gick vi vidare till Skyline Bar som ligger längst upp (typ 26:e våningen) i samma Radisson Blue som Espa. Vilken härlig utsikt! Jag tog tyvärr inga bilder av utsikten (Bella har fler bilder från kvällen) men vi hade en suveränt rolig kväll/natt som jag sent ska glömma!

Bella och Kicki på tapasbaren. Jag tror det är Ellen som håller låda.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara SaintBella 15 september, 2010 at 00:01

  Vilken tur att det var en ren nagellacksbutik jag tipsade om, och inte ett smutsigt hak ;)

  • Svara Emelie 15 september, 2010 at 19:52

   Eller hur! :P

  Lämna ett svar

  Reklam