Hår Testat

Resultatet med Revlon Nutri Color Creme 734

15 juli, 2011

revlon_nutri_color_creme_734.jpg

I början av juni köpte jag Revlons ”färgboll” i färgen Copper Gold med tanken att den skulle kunna ge mig lite röda skiftningar i mitt blonda och nyslingade hår. Eftersom jag inte använt den här produkten förut visste jag inte riktigt vad jag kunde förvänta mig för resultat men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig även om det blev fint ändå.

Det visade sig att det var mer krut i färgbollen än jag hade tänkt mig och istället för röda skiftningar blev mitt hår ganska rött. På vissa ställen, på slingorna, blev det rödrosa men i hårbotten där håret var helt obehandlat fäste ingen färg alls. På bilden nedan har jag applicerat två gånger efter varandra i handdukstorkat hår och jag upplevde att det var rödare i verkligheten än på bilden.

efterrevlon.jpg

Bilden nedan visar hur olika delar av håret tog åt sig olika mycket av färgen och de blekta slingorna tog åt sig mest. Jag tyckte själv att resultatet blev väldigt fint trots att jag blev förvånad över hur mycket färg det verkligen var i denna färginpackning. Nu en månad senare har jag fortfarande lite koppriga toner kvar i håret men det mesta röda har försvunnit. Jag har inte fått tillbaka den blonda nyans som jag hade före testet men jag kör på med silverschampo och silverinpackningar för att förhoppningsvis bli av med de gula tonerna igen.

efterrevlon_ansikte.jpg

efterrevlon_isol.jpg

I det stora hela blev jag faktiskt nöjd med färgen men inte att kontrasten mellan utväxten och hårbottnen blev så stor och det var främst på grund av det som jag beslöt mig för att inte fortsätta med den här färgbollen. Jag känner inte att jag borde rekommendera just den här färgen till er som har riktigt blont hår utan snarare för er med ljusare brunt hår som vill ha en rödare ton på håret. Men kom ihåg att färgen inte fäster lika bra på obehandlat som behandlat hår.

Revlons Nutri Color Creme färginpackningar kostar från 138 kr och finns bland annat hos Baresso, Lyko och Bror & Syster samt hos utvalda frisörer.

Relaterade inlägg

36 kommentarer

 • Svara SaintBella 15 juli, 2011 at 13:47

  Tycker det blev jättefint, passar din hudton :)
  Revlons färgbollar är bara till för färgat hår, det är synd att det inte framgår på förpackningen. Inte alltid frisören upplyser om det heller, och det brukar inte stå på webshoppar heller :/
  Synd, för visst hade det varit smidigt att fylla i utväxten temporärt med dem?

  • Svara Emelie 17 juli, 2011 at 16:28

   Ja jag gillar en aningens rött i håret, tycker också det passar mig lite bättre.

   Det hade varit perfekt att kunna snabbtona utväxten med dessa ja!

 • Svara Sminkhörnan 15 juli, 2011 at 13:51

  Riktigt snyggt, jordgubbsblont liksom!

  • Svara Emelie 17 juli, 2011 at 16:27

   Ja lite grann så faktiskt :)

 • Svara Samantha 15 juli, 2011 at 15:44

  Tycker också att det blev jättefint !
  Kanske ska prova den här själv … ?!
  Du har väldigt fint/vackert hår … vad använder du för schampo,balsam,inpackning etc??

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:45

   Tack :) För tillfället använder jag ett schampo från Grazettes Crushserie. Har för mig att det heter nr 1. Det är i alla fall en blå förpackning och produkten luktar gott av melon. Förutom revlons färgboll använder jag även L’Oreal Proffessionel Absolut Repair inpackning. Den är grym! För styling brukar jag använda Dove Heat Defense Spray eller Tigi S-Factor Papaya leave-in spray.

 • Svara Samantha 15 juli, 2011 at 15:47

  Glömde att fråga … har du stylat ditt hår på bilden/bilderna eller är det självfallet naturligt/ au natural ???

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:40

   Jag har inte stylat håret alls utan bara låtit det självtorka.

 • Svara Linda 15 juli, 2011 at 15:42

  ååh! fiiint! :)

 • Svara beautylana 15 juli, 2011 at 17:32

  Det var jätte fint ju! :-) Men jag blev förvånat att det ger så mycket färg! Blondiner måste akta sig lite grann.

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:39

   Jag trodde inte att den skulle ge så mycket färg jag heller. Men som tur är tvättas det ur så småningom.

 • Svara Malin R 15 juli, 2011 at 18:17

  Klart tråkigt om du inte är nöjd med färgen även om jag tycker den är superläcker! Och den här röda färgen gör sig bäst i klar sol :)
  Jag har kikat på dessa små färgbollar men inte vågat köpa, jag är positivt överraskad att de faktiskt ger så mycket färg.

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:38

   Jo färgen blev jag nöjd med men inte kontrasten mellan hårbotten och längderna.

 • Svara Nailtastic 15 juli, 2011 at 20:02

  Jag tycker det blev skitsnyggt!

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:37

   Jo jag blev nöjd med färgen :)

 • Svara Josephine 15 juli, 2011 at 21:55

  Resultatet blev jättefint på dig! Den gav mer färg än vad jag trodde, kanske skulle köpa en mörkare för att liva upp min hår!

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:37

   Ja tar man en får som är nära ens egen hårfärg blir nog resultatet jämnare och mer som en uppfräschning.

 • Svara natalie 15 juli, 2011 at 22:54

  Har du hunnit testat foundation från Illamasqua än? Är riktigt nyfiken på den :)

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:36

   Jag har testat men måste testa lite till för att kunna göra en rättvis bedömning.

 • Svara Carina (TotalBeauty) 15 juli, 2011 at 23:27

  Vad fint det blev :) Synd att den inte fungerar där håret inte är behandlat.

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:35

   Den här färgen fäste inte på mitt obehandlade hår men andra färger kan ha lättare att fästa. Färgen på längderna blev ju iaf fin :)

 • Svara Nina 16 juli, 2011 at 13:46

  Måste få tillägga när alla skriver att den inte fungerar i obehandlat hår att det gör den visst! Jag köpte en färgbomb med färgen ”713” och den fungerade jättebra i mitt ofärgade hår! Det är ju färgpigment i färgbomben som fäster sig i håret oavsett om det är färgat eller ej. Dock fäster det sig lite bättre i färgat hår men inte så mycket till skillnad som alla påstår. Jag är nöjd med min färgbomb och kommer köpa fler när min tagit slut!

  Underbar blogg förresten!

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:34

   Jag tror att det kan ha lite att göra med vilken färg man använder också. Rött är känt för att ha svårt att fastna men andra färger kanske fäster bättre även på obehandlat hår.

 • Svara Sanna 16 juli, 2011 at 14:43

  Alltså, det blev ju superfint!
  älskar min revlonbubbla:)

  • Svara Emelie 16 juli, 2011 at 21:32

   Ja jag gillade färgen men inte skillnaden mellan längderna och hårbotten.

 • Svara Anni 17 juli, 2011 at 03:04

  Den här är ju inte till för obehandlat hår, och det står faktiskt i den lilla lappen som följer med, uttryckligen att den inte går använda för utväxt (iaf när jag använde den flitigt för något år sedan). Den används enligt mig till sin fulla potential när man är ute efter att fräscha upp färgat hår och få det att se nyfärgat ut längre (och gör fina nyansförändringar när man använde den som du gjorde)

  • Svara Emelie 17 juli, 2011 at 16:25

   Jag tror också att man får bäst effekt på ett redan behandlat hår. Vilket förklarar varför mina blekta slingor tog åt sig mer pigment.

 • Svara Des 18 juli, 2011 at 10:03

  Jag använde just den här nyansen på mitt då jordgubbsblonda hår, och hjälp vad orange det blev! Jag gav bort min bubbla.

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:22

   Jag kan tänka mig att du inte riktigt fick det resultat du förväntade dig eftersom det är mer drag i dessa än man kanske tänkt sig.

 • Svara Linda - frisör & makeupartist 1 augusti, 2011 at 07:57

  Jag måste bara inflika på detta inlägg :)
  Nej, den är inte till för att läggas på ett obehandlat hår. Egentligen. Men visst tar det, det är ju pigment i.
  I grund och botten är dom skapta för att underhålla ens färgade/slingade färg. Tex dem röda, för färgar man håret rött så släpper det väldigt fort. Eller den som heter 1002 som har violetta pigment, perfekt för blondiner som vill vara kalla.
  Jag skulle vara försiktig med att lägga en allt för olik bomb på mitt hår, då det lätt tar ojämt om man har tex gamla slingor, slitna toppar osv. Där strukturen är ojämn helt enkelt.
  Men den är riktigt vass om man använder den ”rätt”. Ett brunt hår som blivit solblekt är den grym på, eller ett blont hår som tappat sin lyster.

  Lycka till mer era bomber! :)
  /Linda

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:23

   Bra tips! Jag är införstådd med att den egentligen är till för behandlat hår men jag ville ändå testa på mitt hår för att se om det blev någon skillnad alls – och det blev det ju! :) Dock inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

 • Svara Jonna 9 september, 2012 at 19:58

  Jag har naturligt rött hår och använder nr 740 för att ge håret mer lyster, funkar ju finfint på mitt hår som aldrig är färgat, känns som en hårinpackning som ger mer färg bara :)

  • Svara Emelie 12 oktober, 2012 at 14:42

   Ja de kan ju funka på hår som har den nyansen innan men då som en färginpackning helt enkelt.

 • Svara Therese 12 oktober, 2012 at 13:06

  Blev jättefint! Jag tonar mitt hår med en färg som heter ljus guld koppar-blond och tänkte kika hur resultatet blir och det ser ut som min toning =) Perfekt, så den ska ner och inhandlas så jag kan ha den mellan toningarna, älskar den färgen e så trött på mitt naturligt askblonda hår! Så tackar för ditt inlägg, var rädd att den skulle bli för mörk eftersom jag ändå fortf vill vara blond med guldiga och koppriga toner. Och rött vill jag däremot inte ha, tycker det är stor skillnad på rödaktigt och kopprigt hår :)

  • Svara Emelie 12 oktober, 2012 at 14:46

   Ja men då kan ju det här vara ett bra sätt att hålla färgen ny och fin mellan toningarna. Det är ju trots allt det som den är tänkt för. Som uppfräschning.

  Lämna ett svar

  Reklam