Hår Recension

Resultatet med Peco Roll

11 augusti, 2010

Jag bestämde mig för att testa mina Peco Roll igår och jag var lite skeptisk till hurvida de tio rullarna skulle räcka till hela mitt hår. Det gjorde de med nöd och näppe, men jag tror dock att man får mer definierade vågor om man skulle ha fler rullar. Jag hade gärna haft två eller tre till av varje storlek till mitt tjocka axellånga och uppklippta hår.

Så här ser man i alla fall ut när rullarna är isatta. Jag fick dela upp mitt hår i en övre och en undre sektion och sedan dela in varje sektion i fem delar. Det var lätt att rulla på håret och att stänga rullarna och de satt kvar där de skulle tills jag tog ur dem.

De fem större rullarna i underhåret tog jag ur innan jag gick och lade mig och då var håret inte torrt. Därför blev det just inga vågor i underhåret. De fem mindre lät jag sitta tills en bit in på natten då jag vaknade och bestämde mig för att ta ur dem. Inte heller där blev det något krull eftersom håret inte hade hunnit torka ordentligt. Men det blev lite vågor och hade jag inte haft så mycket hår på varje rulle skulle det nog ha kunnat bli riktigt fint.

På det stora hela är jag nöjd med mina Peco Rolls, men jag skulle nog behöva en till förpackning för att kunna få det resultat jag vill ha. Har man längre hår än mig behöver man nog också fler än tio stycken rullar eftersom varje hårlock då måste vara tunnare.

Materialet, silikon, kändes tåligt och kommer nog inte gå sönder i första taget. Dessutom kändes det inte som att det slet på håret vilket jag tycker är positivt. Jag funderar starkt på att köpa ett till tiopack så att jag har tillräckligt många när jag väl vill använda dem.

Dessa Peco Rolls köpte jag på Ebay för ca 4 USD med frakt. Det finns både billigare och dyrare likadana, sök bara på peco roll eller soft hair curler på ebay så får du upp massor av resultat. Om du söker på det sistnämnda kommer du också se att det finns söta hårrullar i skumgummi i form av jordgubbar.

Relaterade inlägg

16 kommentarer

 • Svara Des 11 augusti, 2010 at 16:59

  Vad snyggt det blev, lite strandrufsigt liksom.

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:38

   Jo, fast mitt hår brukar se ut i princip sådär om det får lufttorka. Har rätt bra självfall.

 • Svara Therése (Heartcore) 11 augusti, 2010 at 17:17

  Superfint! Nu blir jag nyfiken, fast lär behöva en triljon rullar.

  PS: Tycker de ser ut som små söta grisar i håret :)

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:39

   Hehe ja små trynen :) Jo man behöver nog fler än tio.

 • Svara Tina (Beleza) 11 augusti, 2010 at 17:36

  Det ser riktigt fint ut även fast du inte hade dem i så länge. Gjorde det ont att sova på dem undrar jag bara?

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:39

   Nej det gjorde inte ont, de är ju så pass mjuka. Det kändes dock om man lade sig fel så att det drog i hårbotten, men annars gick det bra.

 • Svara Honi 11 augusti, 2010 at 18:17

  Jag behöver nog en miljon av dom där, har faktiskt sett dom på ebay (Nu när jag är nybliven ebay fanatiker) och funderat på att köpa ett paket eller två. :) Ser fint ut, hade nog blivit mer definierade lockar med fler.

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:40

   Ja jag tror man får finare resultat med flera så att man kan ha tunnare slingor på varje rulle.

 • Svara rmcandlelight 11 augusti, 2010 at 19:03

  These are really interesting. I would need a truck load to roll up my sisterlocks (skinny dreadlocks) Thanks for sharing :)

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:40

   And I need at least ten more :)

 • Svara Nailtastic 11 augusti, 2010 at 20:03

  Det blev ju jättefint! Nu blev jag sugen på att köpa ett gäng själv. :-)

  • Svara Emelie 11 augusti, 2010 at 23:41

   Ja det blev rätt bra för att ha varit så mycket hår på varje. Men med fler hade det blivit bättre.

 • Svara Lisa 12 augusti, 2010 at 02:53

  Ser bra ut ! :)

 • Svara Aila 12 augusti, 2010 at 10:24

  Tyckte det blev jättefint, lite saltvatten spray och ready to go;)!

  • Svara Emelie 12 augusti, 2010 at 10:30

   Jo men faktiskt. Är så jag brukar köra också när håret får självtorka :)

 • Svara Emma P 15 augusti, 2010 at 12:16

  Fint resultat! Kan tänka mig att 10 är lite lite dock. jag la mitt hår på värmespolar igår och då hade jag nog dubbelt så många…

 • Lämna ett svar

  Reklam