Hudvård Kroppsvård Solskydd

Redo för solen med Vichy och La Roche-Posay

23 juni, 2013

Om tre veckor har jag ganska precis landat i Thailand och är redo för två veckors härlig semester med både sol och bad. Det är min första riktiga solsemester så jag vet inte riktigt hur mycket solskyddsprodukter jag kommer att behöva men nu har jag i varje fall valt ut och fått hem alla solskydd och after sun jag har beställt. Som vanligt blev det produkter från mina favoritmärken Vichy och La Roche-Posay. Jag har skrivit om flera av deras vanliga produkter tidigare och för er som är intresserade har Escentual 33% rabatt på de båda märkena hela juni ut.

solskydd-vichy-la-roche-posay-after-sun

Jag är väldigt blek i vanliga fall men får färg ganska snabbt. Dock behöver jag solskydd här hemma så då kommer jag med all sannolikhet också behöva det i Thailand. Därför har jag bunkrat upp med solskydd med både SPF 30 och SPF 50+ för att kunna alternera mellan. Jag har även köpt ett solstick med SPF 50+ att ha på särskilt utsatta ställen som ex öronen, nästan och på ärr.

När jag ändå shoppade passade jag på att köpa två olika after sun som kanske kan vara sköna att använda efter en dag i solen. Jag tror egentligen inte att man behöver en specifik kräm efter att man har solat och att en vanlig hudkräm kommer att fungera minst lika bra. Men jag ville ändå testa och har man blivit lite varm kanske en after sun svalkar något bättre än andra krämer.

Jag har redan hunnit testa produkterna här hemma och är du nyfiken på hur de känns är det bara att läsa vidare.

vichy-capital-soleol-mattifying-face-la-roche-posay-anthelios-xl-stick-50

 • Vichy Capital Soleil Mattifying Face Fluid Dry Touch SPF 30 samt SPF 50+ (165 kr/£11, 50 ml)
  Det värsta jag vet är när ett solskydd lägger sig som en mask och känns flottig. Därför har det här solskyddet som ger en matt yta blivit en favorit nu i sommar. Den är dryg och har en fräsch men diskret doft. Vad jag har sett verkar enbart den med SPF 30 finnas i Sverige men kollar du utomlands kan du även hitta den med SPF 50+. Förpackningarna har en matt yta vilket gör det lätt att skilja dem från de produkter som inte ger en matt yta. Skyddar mot både UVA+UVB-strålning.
 • La Roche-Posay Anthelios XL SPF50+ Stick Sensitive Lips (£6, 3 ml)
  Det här är ett solskyddsstift speciellt gjort för läpparna och det har en krämig konsistens för att inte torka ut. Jag kommer dock att använda det på ställen som behöver lite extra skydd, exempelvis mina ärr men har man en tatuering kan den nog passa lika bra där. Den innehåller flera mjukgörande oljor och sheasmör och på grund av dess tjocka konsistens ger den en vitaktig yta. Doften är söt och påminner om något godisaktigt. Den skyddar mot både UVA+UVB-strålning, är fotostabil och vattenresistent.

vichy-capital-soleil-sun-milk-spf-30-50

 • Vichy Capital Soleil Skin Cell Sun Protection Milk SPF 30 (ca 255 kr/£19, 300 ml) samt SPF 50+ (ca 275 kr/£19, 300 ml)
  Det här beskrivs som en lätt och ej klibbig solkräm med antioxidanter och vitamin E. Jag håller med om att texturen är lätt men helt klibbfri upplever jag den inte som. De tar en stund på sig att sjunka in ordentligt men när de väl har gjort det är de näst intill klibbfria. De är lätta att smörja in och efterlämnar ingen vit hinna. Den med SPF 30 har samma friska doft som det matta solskyddet för ansiktet medan den med SPF 50+ är oparfymerad. Båda går att använda till både ansikte och kropp.

vichy-la-roche-posay-after-sun-sos-balm-melt-in-gel

 • Vichy Capital Soleil After Sun SOS Balm (ca 149 kr/£11.50, 100 ml)
  Det här after sun balsamet ska vara perfekt att använda på solbränd och känslig hud. Den ska appliceras i ett tjockt lager på det berörda området och upprepas i ett par dagar. Den har en svag men frisk doft (svagare än solskydden) och känns väldigt fuktgivande. Skulle jag råka bränna mig någonstans eller få något område det hettar på kan nog det här balsamet vara skönt att smörja med. Vichy har även en vanlig after sun lotion som jag också funderar på att köpa.
 • La Roche-Posay Posthelios Melt-in Gel (ca 159 kr(£13, 200 ml)
  Den här har en lättare konsistens än balsamet men känns också väldigt återfuktande. Även denna har fått en svag frisk doft och torkar till en relativt klibbfri yta. Den innehåller återfuktande och reparerande ingredienser som återställer hudens fukt- och fettbalans efter en dag i solen.

Använder du solskydd när du solar och har du någon favorit?

Köpinformation

Vichy och La Roche-Posay hittar du i Sverige enbart hos apotek och från Apotea. De finns även att handla för en lite billigare summa hos brittiska Escentual. Jag har handlat därifrån flera gånger och är riktigt nöjd. Frakten är överkomlig och frakttiderna oftast korta.

Under hela juni får du upp till 33% rabatt på bland annat Vichy och La Roche-Posay hos Escentual.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam