Makeup Recension

Recension: Yves Rocher 6-i-1 BB cream

21 april, 2013

Yves Rochers 6-i-1 BB-cream kom i höstas och blev flitigt omnämnd till höger och vänster. Jag själv var väldigt pepp på att testa den och gjorde så också under en tid i höstas. Därefter föll den i glömska men jag fick trots det tillräckligt med kött på benen för att kunna recensera den.

yves_rocher_bb_cream_light

Krämen är rosatonad och väldigt ljus vilket borde passa många med typisk skandinavisk hudton. Jag är visserligen ljus men har en gul ton så för mig är färgen inte särskilt bra. Jag har dock blandat i lite av Make Up Stores Neutralizer Yellow och på så sätt kunnat använda den.

Det första jag la märke till var doften som är märkbar men doftar friskt och fräscht. Den luktar ganska starkt för att vara en makeupprodukt och överlag tycker jag det är onödigt med parfym i smink. Jag kommer dock överens med doften som dessutom klingar av ganska snabbt så därför är det inget jag har stört mig på.

Krämen ger en lätt täckning men jämnar ut hudtexturen på ett smickrande sätt. Jag upplevde att de stora porerna jag har i t-zonen minimerades och mindre ojämnheter utjämnades. Den täcker absolut inte blemmor men kan dämpa dem en aning. Trots att jag upplevde krämen som återfuktande som dessutom gav en fuktig känsla på huden efter applicering, framhävdes de torra partier jag hade på näsvingarna. Mitt omdöme om den här BB-krämen är tudelad. Ibland fungerade den och ibland inte. Något jag dessutom retade mig på var att det kändes som att den försvann till viss del under dagen. Den är inte toppen men inte heller botten och det är snålt tilltaget med färger.

yves_rocher_bb_cream_light_swatch

Swatch av Yves Rocher 6-i-1 BB-Cream i färgen Light.

Sammanfattning

  • Pris: 139 kr, 50 ml.
  • Var: i Yves Rochers butiker samt på yves-rocher.se
  • Kortfattat: fuktgivande BB-cream med lätt täckning som tyvärr bara finns i två färger. Light passar bäst dig med neutral eller kall hudton och som inte har problem med torrfläckar eller blemmor som behöver täckas över.
  • Betyg: 3/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Om du handlar från webbshoppen efter att ha klickat på länken hjälper du till att stödja bloggen ekonomiskt. Vill du inte göra detta kan du själv skriva in webbadressen manuellt.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam