Hudvård Recension

Recension: Xlash ögonfransserum

30 december, 2012

OBS!

Enligt en ny undersökning gjord av Läkemedelsverket innehåller Xlash Eyelash Enhancer visst läkemedelssubstanser och detta utan att det är angivet i innehållsförteckningen. Jag kan INTE längre rekommendera denna produkt!

Jag har med intresse följt andras resultat med ögonfransförlängare men inte känt att det varit någon produkt jag varken behövt eller velat använda. När jag däremot fick erbjudande om att testa Xlash kunde jag inte motstå nyfikenheten om det verkligen fungerar. Xlash är en av de ögonfransförlängare som inte innehåller prostaglandiner och därav inte omfattas av försäljningsförbudet som läkemedelsverket lade fram i mitten av november. Resultatet? Det ser ni nedan.

Xlash bygger på växtextrakt och produkten är en genomskinlig vätska som kommer i en förpackning med en tunn pensel. Man applicerar vätskan längs ögonfransroten en gång per dag och efter ca fyra veckors användande ska man kunna se resultat i form av tjockare och mörkare ögonfransar. Att ögonfransarna kan upplevas som längre alternativt bli längre förklarar Xlash själva att det är för att produkten förlänger hårstrånas växtcykel. De ska med andra ord inte sluta växa och ramla av. Slutar man använda produkten kommer effekten att avta.

Som ni ser på bilden nedan ser mina ögonfransar ut att ha blivit lite längre, om än rätt ojämnt. Jag upplevde dem inte som så mycket längre men däremot att de såg tjockare ut. Det kan dock ha att göra med att jag även upplevde att produkten gjorde att huden mellan ögonfransarna blev mörkare. Jag upplevde inte att huden blev röd så som en del ögonfransförlängande produkter kan ge som sidoeffekt. Däremot kändes mina ögon torrare än vanligt och även grusigare och som linsbärare kändes det inte särskilt bekvämt.

Nu är det lite mer än en månad sedan jag slutade använda produkten. Jag använde det strikt i 4 veckors tid men fortfarande upplever jag att ögonfransarna ser lite tjockare ut även om effekten börjar avta. Sammanfattningsvis tycker jag att den fungerar – men man ska inte förvänta sig något mirakel då jag mest tyckte att den inte gjorde ögonfransarna längre utan mer fick dem att upplevas som fylligare för att huden mörknade något. Jag är tudelad till den här produkten främst för att jag hade högre förväntningar på den. Den fungerar, men inte lika bra som jag hade hoppats på och det är möjligt att den fungerar bättre på någon annan.

Före användning till vänster och efter 4 veckors användning till höger.

Innehållsförteckning, kopierad från produktens ytterförpackning:

Folium isatidis extract 10%, Cacumen platycladi extract 3%, Nigella sativa extract 3%, Fructus chebulae extract 2%, Radix polygoni multiflori preparata extract 2%, coral extract 1%, Purified water 79%.

Sammanfattning

 • Pris: ca 399 kr, 3 ml
 • Inköpsställen: Xbeauty.se, Eleven m.fl
 • Kortfattat: en ögonfransförlängare som ger knappt märkbart längre fransar men däremot en upplevd effekt att de blir tätare. Den fungerar rätt okej för den relativt låga prislappen men bör inte ses som en mirakelkur för längre ögonfransar.
 • Betyg: 3,5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Om du handlar från webbshoppen efter att ha klickat på länken hjälper du till att stödja bloggen ekonomiskt. Vill du inte göra detta kan du själv skriva in webbadressen manuellt.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Maria 24 januari, 2013 at 21:36

  Jag tycker att Xlash är helt fantastiskt! Fungerat jättebra för mig och gett bra resultat :)

  • Svara Emelie 7 februari, 2013 at 15:53

   Vad kul att det fungerade så bra för dig :)

  Lämna ett svar

  Reklam