Makeup

Recension: Wet n Wild Ultimate Match SPF 15 Foundation

30 juli, 2009

wnw-rec

Nu är det äntligen dags för recension av Wet n Wilds Ultimate Match SPF 15 Foundation. Jag hade önskat att jag kunnat testa den under vinterförhållanden också för där tror jag att den kommer till sin rätt på mig.

Jag har tidigare nästan enbart haft negativa upplevelser med flytande foundations. Även om min hy innan varken ser eller känns torr så blir den riktigt flagig när jag lägger på flytande foundation. Därför var mina förväntningar på denna inte särskilt höga. Men – under sommaren blir min hy mindre torr och den här rackaren funkade riktigt bra. Riktigt riktigt bra faktiskt.

Till att börja med är den väldigt lätt att applicera och den sjunker in och gifter sig med huden i ett nafs. Den lägger sig alltså inte som prickar i porerna eller framhäver flagor som alla mina andra foundations har gjort. Den känns dessutom superlätt på huden – faktiskt så lätt att jag nästan glömt bort att jag överhuvudtaget haft foundation på mig. Den återfuktar rejält och huden känns faktiskt fuktig efter att jag lagt på denna. Där har vi egentligen den enda nackdelen med denna foundation, nämligen att jag absolut måste pudra efteråt för att inte se blank ut. Och jag måste tyvärr göra det flera gånger under dagen. Men förutom det så är den toppen så jag ser verkligen fram emot att ta fram den här senare i höst, för då kanske den är helt perfekt.

Så om du precis som jag har torr hy och aldrig har hittat en foundation som funkar på dig – testa den här! Den är riktigt bra och kostar dessutom inte skjortan. Den ljusaste färgen (Porcelain) funkade på min väldigt ljusa gula hy. Jag trodde först att den skulle vara för rosa för mig för den är ganska neutral i flaskan, men den verkar faktiskt ”justeras” lite på huden för att matcha hudtonen. Precis som det står på flaskan.

Det enda jag kan tycka är negativt med denna är att jag får pudra mig oftare, att den är parfymerad och att den kommer i en glasflaska. Men trots detta tycker jag att den är värd högsta betyg. Just eftersom ingen annan flytande foundation än denna har funkat på min torra hy.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja, och om den funkar på min vintertorra hy kan det bli min HG-foundation!
Pris: 69 kr för 29,6 ml.

Wet n Wild Ultimate Match SPF 15 Foundation kommer i fyra färger och du hittar märket hos Pashion, Nelly och i vissa välsorterade hälsa och skönhetsavdelningar.

Det här inlägget innehåller produktprov som skickats till mig i PR-syfte. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

5 kommentarer

 • Svara FRÖKEN ERIKSSON 30 juli, 2009 at 12:47

  Jag har torr hy ..kanske borde testa den där!

 • Svara Sminkan 31 juli, 2009 at 01:03

  Den ser ju bra ut i flaskan, om du förstår hur jag menar. bra recension!

 • Svara Sandra 31 juli, 2009 at 12:03

  Vad kul att den är så bra och billig! :)

 • Svara Sanna 31 juli, 2009 at 12:19

  Yay för dej Emelie!!! Denna ska jag testa:D

 • Svara Emelie 9 augusti, 2009 at 20:42

  Fröken Eriksson> Det tycker jag definitivt att du ska.

  Sminkan> Ja men precis.

  Sandra> Ja det är kul att hitta billiga godbitar.

  Sanna> Ja gör det! :)

 • Lämna ett svar

  Reklam