Hudvård Recension

Recension: Vitamin E Eye Cream

3 augusti, 2007

Eyecream

Det är nu flera månader sedan denna ögonkräm från The Body Shop inhandlades och jag känner mig mer än redo att recensera den.

Både förpackningen och krämen är ganska anonyma – inget speciellt med utseende och nästintill doftfri. Krämen är skön i konsistensen och den går in i huden ganska snabbt, efter några minuter kan man sminka sig. Innan jag började med ögonkräm hade jag små små knottror inne vid ögonvrån men under tiden jag har använt denna tycker jag att de har blivit nästintill obefintliga. De finns där, men känns eller syns knappt. Dessutom känns huden kring ögonen inte alls lika stram och torr som den kändes förut.

På tuben står det att krämen ska ”reducera förekomsten av fina linjer, svullnader och mörka ringar”. Om den gör det förstnämnda kan jag inte svara på då jag inte har några fina linjer att testa på. Jag tycker inte att den tar bort mörka ringar men däremot upplever jag en liten dämpning av svullnaden under ögonen.

Jag är väldigt nöjd med denna ögonkräm, som är min första, och kan tänka mig att köpa den igen. Den jag har nu kommer dock att räcka ett par månader till då man verkligen inte behöver använda mycket kräm varje gång.

Betyg: 4/5

Bodyshops Vitamin E Eye Cream är avsedd för alla hudtyper och kostar ca 145 kr.

Tips! En ögonkräm ska inte appliceras ända in mot ögat utan endast på det ben som omger ögonhålan. Ta en knappnålsstor klick kräm och applicera med ringfingret med lätt klappande rörelser uppåt och utåt längs benet upp i en båge mot ögonbrynet. Kom ihåg att huden kring ögonen är väldigt ömtålig och bör behandlas varsamt.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

  • Svara Katarina 3 augusti, 2007 at 16:51

    Älskar ansiktssprayen från samma serie, den är ljuvlig!

  • Svara Emelie 3 augusti, 2007 at 21:19

    Katarina> Jag gillar också ansiktssprayen. Har recenserat den tidigare :)

  • Lämna ett svar

    Reklam