Hår

Recension: Vision Haircare Volume och Spray and Clean

11 juni, 2013

Vision Haircare är något så unikt som ett helsvenskt hårvårdsmärke som både utvecklar och producerar sina produkter inom Sveriges gränser. Enligt dem själva gör detta att de kan erbjuda produkter med proffskvalité till lägre priser då fraktkostnaderna från fabrik till försäljningsställe blir lägre samt att miljöpåverkan blir mindre. Och jo, tittar man på priserna så tycker i varje fall jag att de är riktigt överkomliga då majoriteten ligger på 129-169 kr.

vision-haircare-range

Produkterna är speciellt framtagna för det svenska klimatet och namnen på dem avspeglar vad produkten gör så att det är lätt att hitta rätt produkt. I sortimentet finns flera olika sorters schampon och balsam varav två torrschampon och ett silverschampo. Dessutom finns det inte mindre än elva olika stylingprodukter och två finishprodukter att välja mellan. Jag har de senaste månaderna testat sprayen Volume och torrschampot Spray and Clean och blev glatt överraskad på flera punkter. Fortsätt läsa för att få reda på varför.

Volume

vision-haircare-volume

”Denna osynliga glansiga volymspray bygger upp en enorm volym och struktur på ditt hår. Underbar att använda i fuktigt hår i samband med styling med fön.” 149 kr, 300 ml.

Den här sprayen har jag använt i handdukstorkat hår och antingen fönat eller låtit lufttorka. Jag upplever att den ger stadga i håret och en aningens strävare textur vilket gör det lättare att skapa volym. Jag har använt den tillsammans med tuperat våfflat hår och fått till en volym som heter duga. Använder jag den på torrt hår blir stadgan mer koncentrerad och använder jag den i handduktstorkat hår gör den håret mer lättstylat och håller ner det mesta av bebishåren. Doften är riktigt fräsch och tilltalande och doftar inte överdrivet mycket. Håret blir varken matt eller superglansigt utan behåller den naturliga glans jag brukar få. Det här är den stylingprodukt jag sträcker mig efter när jag vill ha ett mer lättformat och mindre flygigt hår som inte känns kletigt av produkter.

Betyg: 4/5

Spray and Clean torrschampo

vision-haircare-spray-and-clean

”Tyngdlöst pulver för att fräscha upp och återuppliva frisyren utan att tvätta håret. Perfekt för att skapa en torr och matt frisyr med volym.” 149 kr, 250 ml.

Nuförtiden använder jag mest färgat torrschampo men jag gav detta en chans (eller snarare en match) mot min gamla trotjänare från Batiste och är minst lika nöjd med denna. Torrschampot kommer i en vit(ofärgad) och en färgad brun variant och jag har testat den vita. Jag var orolig för att få en grådaskig ton på mitt mörkblonda hår men det här absorberas bättre än många andra torrschampon jag testat. Blir det ett nytt köp kommer jag förmodligen att satsa på det bruna för säkerhetsskull. Även här är doften fräsch och diskret och den ger en mattare känsla och lagom med volym.

Betyg: 4/5

Köpinformation

Vision Haircare hittar du hos ca 1 400 frisörsalonger runtom i landet samt hos webbshoppar som är knutna till frisörer, exempelvis Bellbox och Styleonline.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam