Recension Verktyg och borstar

Recension: Vera Mona Color Switch Solo

14 oktober, 2015

I våras fick jag upp ögonen för den här lilla borstrengöraren från Vera Mona. Jag kände direkt att det var en produkt som kunde fylla ett tomrum i min sminkarsenal och i somras klickade jag äntligen hem ett exemplar på nätet.

vera-mona-color-switch-solo

vera-mona-color-switch-solo-1

Om produkten

”En otrolig rengöring som snabbt och effektivt tar bort färger på dina ögonskuggsborstar! I form av en unik svamp tar detta verktyg bort nyanser som sitter kvar på borsten i ett enkelt steg. Perfekt när du skapar en look med flera olika nyanser, med samma borste.

Med Color Switch slipper du att rengöra borsten med vatten. Dra bara borsten i cirklar över svampen så försvinner rester av ögonskuggan, sedan är det bara att byta nyans och fortsätta med din makeup. Snabbt, effektivt och kul!”

Color Switch kommer i två varianter varav jag har testat den som heter Solo. Man för borsten som behöver rengöras i cirklar över ytan tills all överflödig färg har försvunnit. Svampen tvättas enkelt med varmt vatten och eventuellt lite diskmedel.

Användning och resultat

Jag hade egentligen kunnat recensera den här redan efter några dagar men tyvärr har den blivit en av de där produkterna som jag använder dagligen och därför helt glömmer bort att skriva om. Och är det något som vittnar om att en produkt är bra så är det ju när man använder den nästan dagligen – eller hur?!

Det är lite av en gåta att ingen kommit på den här idén för borstrengöring tidigare – för den är verkligen helt grym och nu förtiden även oumbärlig för mig. Jag använder den i stort sett varje gång jag lägger någon typ av ögonskugga och det har faktiskt blivit oftare på sistone. Penslarna blir inte helt rena men de fäller ingen färg så det är inga problem att gå från en riktigt mörk skugga till en vit med samma pensel. Magi på burk kan man nästan säga. När den ena sidan är smutsig är det bara att vända på svampen och använda den andra sidan. Jag har haft min Color Switch i flera månader och har ännu inte behövt tvätta den. Alla som lägger ögonskuggor oftare än man tvättar sina borstar med rengöring och vatten borde ha en sån här. Det är en investering och håller antagligen längre än borstarna gör!

vera-mona-color-switch-solo-2

Själva kompositionen av produkten är inget unikt utan egentligen bara en grov plastsvamp i en plåtburk. Har man något liknande liggandes hemma kan man testa det istället. Men är man lite mer bekväm och gärna vill ha en förpackning också så tycker jag fortfarande att det kan vara värt att lägga slantarna på den här. Jag ångrar inte mitt köp.

Sammanfattning

 • Pris: 199 kr.
 • Var: Eleven
 • Kortfattat: lättanvänd produkt för snabb och effektiv rengöring av sminkpenslar.
 • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lackert 14 oktober, 2015 at 23:29

  Tycker detta verkar vara en super smart produkt, får se om jag skaffar mej nån längre fram för jag är lite sugen

  • Svara Emelie 17 oktober, 2015 at 12:36

   Riktigt smart grej och något jag inte klarar mig utan nu när jag har testat!

  Lämna ett svar

  Reklam