Makeup Recension

Recension: Too Faced Naked Eye Kit

16 augusti, 2010

För någon vecka sedan berättade jag om Too Faceds höstkollektion Get Naked som nu släppts i Sverige. Kollektionen fokuserar på neutrala färger till både ansikte och ögon.

Naked Eye Kit är en palett med nio ögonskuggor uppdelade i tre looker som Too Faced har satt ihop. Det går givetvis också bra att blanda efter egen smak med i mitt tycke är lookerna fint komponerade. Det finns en look för dagen (Day), en klassisk (Classic) och en moderiktig (Fashion) look. Till varje look medföljer ett kort med anvisningar på hur man ska lägga ögonskuggorna för att få samma resultat som på bilden. Instruktionerna är lätta att följa och ger ett fint resultat.

Min favoritlook i paletten är Classic eftersom den är fin för både dags- och kvällsbruk. Den rosaskimriga Satin Sheets är en underbar färg som passar fint ihop med de andra färgerna. Använder man färgerna som hör till Fashion looken får man en snygg sotning som inte är allt för kraftig. Day färgerna blev jag lite besviken på eftersom de på ögat blir så skira att det är svårt att veta var den ena färgen slutar och den andra börjar. Men den passar perfekt de dagar man inte vill att det ska synas så väl att man har ögonskugga.

Sammanfattningsvis är det en fin palett med användbara färger som jag kommer sträcka mig efter ganska ofta i höst. Färgerna håller en övervägande jämn kvalité pigmentmässigt och var lätta att jobba med. Jag kommer snart visa en EOTD gjorda med skuggorna ur Fashion-looken.

Betyg: 4/5
Pris: 350 kr hos bland annat Eleven.se, Nelly.com, Åhléns City, Matas Sverige och Söderfin.

In The Buff, Like A Virgin och Stiletto är matta medan de andra skuggorna är skimriga.

Skuggorna är swatchade utan bas och i samma ordning som i paletten.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara makeupoholic 17 augusti, 2010 at 20:06

  åh, den där paletten står på min önskelista, tycker den känns väldigt användbar! Fin sminkning du gjort med den också!

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 23:05

   Den är väldigt användbar. Alla färgerna känns välkomponerade så det går att mixa och matcha väldigt bra :)

  Lämna ett svar

  Reklam