Recension

Recension: Too Faced Amazing Face foundation

7 oktober, 2010

” alt=”too_faced_amazingface_1.jpg” width=”550″ height=”415″ />

Under drygt två månader har jag testat Too Faceds nya foundation Amazing Face som har solskyddsfaktor 15. Det är ett pressat puder som erbjuder flexibel täckning, vilket innebär att man kan bygga upp önskvärd täckning genom att lägga flera lager av produkten. I förpackningen medföljer en finporig svamp som det är tänkt att man ska använda för applicering. Jag har bara använt mig av den men kan tänka mig att det går lika bra med en kabukiborste.

Jag har testat Vanilla Creme som är en neutral och väldigt ljus färg. Den är så pass ljus att den varit för ljus under tiden jag har testat den men nu till vintern tror jag färgen kan fungera bättre. Den är aningens för neutral i tonen för att ha varit en färg jag vanligvis hade valt men i och med att detta är en puderfoundation så funkar den bra ändå. Puderprodukter är lite mer förlåtande i färgen än flytande produkter.

Täckningen ska enligt Too Faced gå att bygga på men jag tycker den ger en ganska lätt täckning. Jag har dock provat att fukta svampen innan applicering och på så sätt fick jag en lite mer täckande bas som dessutom inte var så pudrig så det kan jag rekommendera till andra med lika torr hy som jag har. Jag upplevde dock att ytan höll sig matt i princip hela dagen och den satt väldigt bra från morgon till kväll. Ett plus för hållbarheten alltså – och då har jag ändå svettats ymnigt i ansiktet efter ett ansträngande träningspass. Den satt kvar ändå.

Jag är inte helt nöjd med denna foundation dels eftersom tonen är lite fel och dels för att jag inte tycker att den täcker så bra som jag hade velat. Dessutom är den ingen hit för mig som har så torr hy. Men vill man ha en foundation med lätt täckning och pudrigt resultat som kommer i en resevänlig förpackning kan detta vara något. Speciellt för dig som har normal till blandhy eftersom ytan blir matt.

Betyg: 2,5/5
Köpa igen? Nej
Pris: finns i fem färger och kostar 345 kr hos ByBloom och Eleven.se.

too_faced_amazingface_2.jpg

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Bakom Lisen och Ik 7 oktober, 2010 at 16:24

  Hm, låter ju inte som någon riktig höjdare. Och jag är i grunden misstänksam mot allt i puderform, om det inte är mineralsmink. Vet inte riktigt varför men jag bara är det :p

  • Svara Emelie 10 oktober, 2010 at 18:33

   Nej den passade inte min hy så bra i varje fall.

 • Svara Kerstin 7 oktober, 2010 at 19:25

  Det ser ut som en söt ask, men jag är inte heller så förtjust i puderfoundation som inte är mineraler.

  • Svara Emelie 10 oktober, 2010 at 18:38

   För mig spelar det inte så stor roll om det är mineraler eller ej så länge det funkar på min hy och inte är direkt skadligt :)

 • Svara sanna 8 oktober, 2010 at 10:17

  haha, men oj vad komiskt. jag som spanat in denna, så kommer en recension på den :D

  • Svara Emelie 10 oktober, 2010 at 18:39

   Hoppas den hjälpte i så fall :)

  Lämna ett svar

  Reklam