Recension

Recension: The She Space pigment

20 mars, 2008

Det var ett tag sedan jag fick hem min rejäla bunt med prover från The She Space (TSS) och jag har hunnit med att testa många av färgerna. Utbudet av färger är enormt och bilderna på hemsidan gör att i alla fall jag känner för att beställa majoriteten av dem. Dock är kvalitén på pigmenten ganska varierande och det finns även en skillnad mellan de mörka och ljusa färgerna.

Både på hemsidan och i påsarna ser färgerna ganska klara och högpigmenterade ut. Tyvärr håller inte färgen och intensiteten i sig när man applicerar pigmenten. Det är heller ingen höjdare att arbeta med dem med fuktad pensel, oavsett om det är vatten, ögondroppar eller mixing liquid. Pigmenten grötar sig bara som en klump på huden och går absolut inte att breda ut snyggt. Det är synd för många pigment blir ofta intensivare om man arbetar med dem fuktiga. Pigmenten från TSS blir faktiskt mer intensiva när de är fuktiga – men då går det istället inte att lägga på dem snyggt.

Kvalitén mellan pigmenten är ganska varierande och hittils tycker jag att de ljusa färgerna är mycket bättre än de mörka. Många mörka, ex. mörkgröna Asylum med glitter i och blågröna Acidic Reign blir bara sotiga, och lägger man på dem blöta så försvinner skimret och de blir bara mörkare och matta. De ljusa däremot behåller för det mesta sin riktiga färg och när jag väl lyckats få in snitsen med att låta pigmentet torka till lite på ögonlocket innan jag breder ut det så har färgåtergivningarna varit riktigt fina

Sammanfattningsvis har TSS pigment av väldigt olika kvalité men jag har ändå lyckats hitta ett par färger som jag kommer beställa full storlek av så småningom. Föga förvånande är de alla av det ljusare slaget.

En provpåse på The She Space kostar 0,50 USD (mindre än 1/8 tbs) och en 3 grams full burk kostar 4.00 USD. Frakten är riktigt billig och baseras på beställningssumman. Upp till 20 USD kostar frakten 1,50 USD och mellan 20-200 USD kostar frakten 2,50 USD. Allt skickas med USPS Air Mail och när jag beställde mina pigmentprover tog det cirka en arbetsvecka innan de damp ner i brevlådan. Ett stort plus för deras otroligt hjälpsamma kundservice.

För att göra det hela enkelt har jag upprättat en ny sida här på bloggen som jag kallar Swatches. Där kommer jag lägga upp bilder på produkter som jag tar för att de som är intresserade ska få en uppfattning om hur färgen ter sig i verkligheten. The She Space swatcherna kan du se här.

Betyg ljusa pigment: 3,5/5
Betyg mörka pigment: 1/5

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Sminkan 20 mars, 2008 at 11:26

  Bra inlägg, tydliga och bra bilder på dina swatcher och jag blev återigen lite nyfiken på TSS. Jag hade avskrivit dem som helt ointressanta men det är de kanske inte i alla fall…

 • Svara Emelie 20 mars, 2008 at 11:36

  Sminkan> TSS har helt klart fina färger men de är lite svårare att jobba med än tex mads. Och nej helt ointressanta är de inte. Men de ljusa är helt klart bättre än de mörka färgerna!

 • Svara sminkjante 20 mars, 2008 at 14:54

  Bra och tydligt skrivit. Bra idée med en egen sidag för swatches, lätt att hitta:)

 • Svara Lipgloss bitch 21 mars, 2008 at 12:10

  PRET-ty info: I nätverket anordnas nu ett gemensamt recensionstema, läs trådarna ”Är ni med på att recensera på teman?” och ”Vi kommer att recensera mascaror 30/3!”

 • Lämna ett svar

  Reklam