Hudvård Recension

Recension: The Organic Pharmacy Carrot Butter Cleanser

22 april, 2013

I januari var jag på pressvisning för det brittiska ekologiska märket The Organic Pharmacy. En av deras absoluta bästsäljare och den produkt som jag hört talas om mest är rengöringssmöret Carrot Butter. Efter alla lovord om den var jag väldigt spänd på att testa den och kan förstå varför den är så omtyckt. Fast ändå inte.

the-organic-pharmacy-carrot-butter

Carrot Butter Cleanser är som ett rengöringsbalsam och kommer i en burk med skruvlock. Man får med en spatel för att föra upp produkten och en ärtas storlek rekommenderas för en vanlig rengöring. Har man makeup att tvätta bort behövs lite mer.

Det bästa med den här rengöringen är helt klart doften som inte känns ett dugg konstgjord. Den innehåller eteriska oljor från bland annat lavendel och rosmarin och det är en skarp men skön doft som rensar luftvägarna. Att tvätta sig med den här är som att få en miniansiktsbehandling med eteriska oljor. Produkten rekommenderas till alla hudtyper, även fet hy trots dess feta konsistens, eftersom den sägs balansera hudens talgproduktion. Jag kan bara tala för hur den beter sig på torr hud och det är i varje fall att den inte torkar ut alls.

the-organic-pharmacy-carrot-butter-swatch

Det sämsta med Carrot Butter – enligt mig, är borttagningsprocessen som för en del andra säkert bara är ett stort plus. Eftersom den är så fet måste man använda en fuktad handduk (eller muslinduken som de själva rekommenderar) för att få bort rengöringen och all smuts från ansiktet. Nackdelen är bara att smutsen hamnar på duken och sen sitter den där. Jag vet inte om jag har någon extra extremt vattenfast makeup (vilket jag inte tror), men sminket sitter kvar på duken även efter tvätt. Dessutom har jag tyvärr inte tid att tvätta min handduk varje dag eller råd att ha tio stycken att byta med så för min del är den här delen av rengöringen bara tidskrävande.

Överlag tycker jag att det är en mycket trevlig produkt som tar bort smuts och makeup utan att torka ut mitt torra ansikte. Att den däremot kräver borttagning med en fuktad duk känns bara krångligt och även om produkten är bra så är den på grund av tekniken ingenting för mig. Jag gillar inte den här typen av bökiga rengöringar – men jag kan inte förneka att det är en produkt som gör det den ska och gör det bra.

Köpinformation

 • Pris: 459 kr, 75 ml, muslinduk 59 kr st.
 • Var: Skincity
 • Kortfattat: ett tjockt rengöringsbalsam med eteriska oljor som rensar upp i näsan och ger lyxig touch. Passar alla hudtyper och tar bort smuts och makeup utan att torka ut. Var dock beredd på att du absolut måste använda något av textil för att få bort rengöringen från ansiktet.
 • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Om du handlar från webbshoppen efter att ha klickat på länken hjälper du till att stödja bloggen ekonomiskt. Vill du inte göra detta kan du själv skriva in webbadressen manuellt.

Tips!

Fram till och med 30/4 får du 15% rabatt på hela The Organic Pharmacys sortiment hos Skincity.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Rebecca 25 april, 2013 at 20:28

  Tips! Jysk har vita småhanddukar, 30x30cm. 5-pack för inte så många pengar ;) Lätt att använda en gång och slänga i tvätten ;)

  • Svara Emelie 25 april, 2013 at 21:33

   Det är ett bra tips. Men för mig är det nog inte aktuellt eftersom jag inte är så förtjust i metoden.

 • Svara Fröken Frodig 26 april, 2013 at 19:59

  Synd att du inte gillade rengöringen, men ändå kul att höra om den eftersom jag oftast använder creme/oljerengöring och tvättlapp i frotté. Tror denna rengöring skulle passa mej på vintern, men tycker den är lite dyr trots att den verkar dryg.

  Och jag har hittat billiga tvättlappar på IKEA (29 kr för 10 st) och Åhléns, om någon vill veta ;)

  • Svara Emelie 27 april, 2013 at 11:05

   Det är ju definitivt ingen dålig produkt, bara inget för mig. Tur att det finns billiga alternativ till tvättlappar så att man kan ha tillräckligt många för att det ska kännas hygieniskt :)

  Lämna ett svar

  Reklam