Hudvård Recension

Recension: The Body Shop Vitamin C Facial Radiance Powder Mix

11 september, 2010

The Body Shop Facial Radiance Powder Mix

Det här är en rolig produkt som överraskar må jag lova! Det tog några ögonblick innan det gick upp för mig vad det här egentligen var för något. Ett Vitamin C serum såklart. Serumet är när man köper det uppdelat i två delar: vätska och pulver. Detta för att produkten ska hålla längre. När man har blandat de två komponenterna måste produkten användas inom 10 dagar. Därefter börjar de verksamma ämnena att avta.

För att blanda ihop produkten ska man trycka ovanpå den vita korken där det ser ut som en knapp. Jag trodde först att jag gjorde fel eftersom inget hände men man måste trycka riktigt hårt för att släppa ut c-vitaminpulvret i vätskan. Sedan skakar man ordentligt så att de båda komponenterna blandas och byter den vita korken mot den orange pipetten.

Jag var lite skeptisk till en början huruvida detta verkligen var ett serum. För mig är serum en lite mer trögflytande vätska eller kräm som känns dryg. Men det här – det såg ju ut som vanligt vatten. Samma sak när jag först tog lite av produkten i handen – det kändes som vatten. Först. Men när jag började smörja in ansiktet med det då var det som att produkten plötsligt svällde och jag fick den där serumkänslan. Ni vet känslan av att ha använt mer produkt än man faktiskt har för att hela ansiktet ska kännas så här återfuktat. Vissa dagar har jag inte ens behövt använda en kräm ovanpå vilket bekräftar att det inte bara är vatten utan faktiskt ett serum man får. Och då är jag ändå relativt torr i hyn.

Produkten ska användas som en kur två gånger dagligen i 10 dagar för att pigga upp glåmig hy. Ibland har jag kompletterat med en kräm ovanpå men vissa dagar har jag nöjt mig med endast serumet. Så till resultatet: jag tycker faktiskt att huden i ansiktet har fått lite mer lyster och den ser klarare ut i tonen. Dessutom känns det som att serumet har gjort gott och tillfört något bra till huden. Sist men inte minst – doften. Jag känner att det är konstgjord apelsin däri och i grund och botten är det inget fel på den. Däremot gör c-vitaminet att serumet får en lite sur doft vilket gör att den goda apelsindoften mer blir som en doft av diskmedel. Det är dock inget som påverkar användningen eller resultatet eftersom doften försvinner från huden ganska snabbt.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: 295 kr/10 ml i The Body Shops butiker

Det här inlägget innehåller produktprov som skickats till mig i PR-syfte. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Kabuki-Emma 11 september, 2010 at 13:26

  Jag kör ibland en kur med liknande C-vitaminserum från Kerstin Florian, känner mig lite som en galen vetenskapsman när jag står och skakar den lilla flaskan med pulver och vätska, men fin blir man! :)

  • Svara Emelie 13 september, 2010 at 22:04

   Ja C-vitaminserum kan verkligen sätta fart på huden och ge den det lilla extra :) Jag tycker det är roligt med produkter som inte är som alla andra.

 • Svara Stiftprinsessan 12 september, 2010 at 13:45

  Åh, vad roligt!
  Vissa penicillinsorter har en sån där kork och är tvåkomponents.
  Visserligen är alla penicillin tekniskt sett tvåkomponents eftersom man måste blanda pulvret/vätskan med injektionsvätska…

  Skitcoolt!

  • Svara Emelie 13 september, 2010 at 22:15

   Ja jag har sett dom nån gång tror jag :)

 • Svara Ee 21 januari, 2012 at 13:06

  Verkar jättebra. Innehåller den parfym?

 • Lämna ett svar

  Reklam