Makeup

Recension: The Body Shop Smoky Copper 4-step Smoky Eyes Palette

27 november, 2012

Från The Body Shops julkollektion Christmas Rocks kommer ögonskuggspaletten Smoky Copper med fyra olika färger och två penslar. Julkollektionen har två delar, en med kallare färger och så en med varmare färger varav den här paletten tillhör den sistnämnda.

Paletten kommer i en svart plastdosa med spegel på insidan och plats för de två medföljande penslarna. Den innehåller fyra ögonskuggor om 1,8 g styck och två stycken penslar varav en platt ögonskuggsborste och en snedställd eyelinerpensel. På baksidan av ytterkartongen finns kortare instruktioner till hur man kan placera ögonskuggorna.

Mitt första intryck av paletten var att ögonskuggorna var väl pigmenterade och väldigt krämiga. När jag swatchade dem med fingret direkt på bar hud behövde jag inte ta mycket alls av produkten för att få ordentligt med färg. Däremot blev färgerna inte lika intensiva på ögonlocket så där använde jag fuktade penslar för att få fram intensiteten. Resultatet blev en metallisk finish och en väl pigmenterad makeup.

Fler bilder och swatches

 

Swatchade torra med fingret på bar hud.

Makeupen är lagd med fuktade penslar (de medföljande).

Sammanfattning

 • Pris: 295 kr, 4 x 1,8 g och två penslar
 • Inköpsställen: The Body Shops butiker och i deras webbshop
 • Kortfattat: En välkomponerad palett med färger som passar alla. Ögonskuggorna har en okej pigmentering men behöver en bas eller fuktad pensel för att komma till sin fulla rätt. Ett plus för att dosan har en spegel och plats för de båda penslarna.
 • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Läs mer om min policy gällande produktprover och omdömen här.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Wysteriia 27 november, 2012 at 19:17

  Svar: Jo det var dom som sålde till mig. En av dom sa att den innehåller inga farliga silikoner som lägger sig som en hinna ovanpå hårstrået. Menar du att dessa två ingredienser gör det? Jag har ingen kunskap om silikoner förutom att dom lägger sig som en hinna.

  • Svara Emelie 27 november, 2012 at 19:24

   SIlikoner är kända för att lägga sig som en skyddande barriär i både hudvård och hårvård. Det är i alla fall ett ämne som inte absorberas på samma sätt som till exempel en olja gör. Jag vet inte vad de syftade på med ”farliga silikoner” men det låter mest som ett dåligt försäljningsargument i mina öron. Produkten kan ju funka bra för dig trots att det är silikoner i. Jag reagerade bara på att att de sa att produkten inte innehöll detta..

 • Svara kerstin 27 november, 2012 at 21:26

  Det är en himla fin palett!

  • Svara Emelie 28 november, 2012 at 23:43

   Ja det är det :)

  Lämna ett svar

  Reklam