Kroppsvård Recension

Recension: The Body Shop Hemp Hand Protector

24 februari, 2010

Jag har hört mycket gott om Hemp Hand Protector under flera år men har alltid avskräckts av dess doft. Men nu senast tänkte jag att ”det får bära eller brista – uträttar den smärre mirakel får jag väl stå ut med doften”. Sanningen är den att jag efter drygt 2 månaders användning faktiskt inte stör mig på doften längre. Jag tycker den försvinner ganska snabbt och den luktar faktiskt inte så illa som jag först inbillade mig att den gjorde. Ni vet, första intrycket är ju ganska svårt att bli av med.

Uträttar den mirakel då? Nja, det kan jag inte påstå, men den är faktiskt riktigt riktigt bra ändå. Jag ser mig själv som något av en krämsamlare och har således ganska många att välja mellan. Men när det kommer till händerna och andra riktigt torra ställen – då är det denna som varit mitt förstahandsval ända sedan jag köpte den. Jag smörjer med den flera gånger om dagen och avslutar kvällsrutinen med ett extra tjockt lager. På morgonen har jag fina och mjuka händer. Eller fötter. Eller läppar. Jag använder den på många ställen och den är bra överallt.

Krämen är ganska tjock och fet utan att vara för flottig. Något jag upptäckte de första gångerna jag smörjde var att man börjar med en kräm men allt eftersom man gnider in den i huden övergår det till att bli en olja man smörjer med. Där märker man verkligen hur mycket gott för huden det finns i krämen.

Slutsatsen då? Jo det här har verkligen blivit en favorit hemma och jag kommer köpa en ny tub när denna är slut (vilket är inom två veckor). Och kanske slår jag även till på läppbalsamet och kroppssmöret i samma serie. Den enda nackdelen jag kan komma på är att tuben är i metall och att den har skruvkork. Jag hade gärna sett en klämvänlig plasttub med ”snäpplock” istället. Men man kan ju inte få allt.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: 125 kr för 100 ml

Relaterade inlägg

10 kommentarer

 • Svara emilie 24 februari, 2010 at 19:59

  Jag har haft min hemp hand protector i ungefär en vecka och jag är redan hur glad i den som helst ^^

 • Svara Kristina 24 februari, 2010 at 20:33

  Jag älskar Hampacremen trots det unkna utseendet och doften – man vänjer sig och det står i direkt propotion om hur bra cremen är. Ett oväntat krämtips: Spensalva. Bättre än helsoan, billigare än bodyshop! (läskigt namn bara…)

  [Kommentaren redigerad]

 • Svara Kristina 24 februari, 2010 at 20:34

  Jag älskar Hampacremen trots det unkna utseendet och doften – man vänjer sig och det står i direkt propotion om hur bra cremen är. Ett oväntat krämtips: Spensalva. Bättre än helsoan, billigare än bodyshop! (läskigt namn bara…)

 • Svara Paula 24 februari, 2010 at 23:08

  Jag älskar den där och jag kör på tbs bomullshandskar och hemp hand protector på nätterna och vaknar upp med supermjuka händer!

 • Svara sminkjante 25 februari, 2010 at 09:40

  Jag fullkomligt älskar denna handkräm. Jag har inte testat någon som är bättre.

 • Svara Ida -www.lippstick.se 25 februari, 2010 at 10:53

  Tack för bra tips, det behövs i vinterkylan!
  / Kram Ida

 • Svara Nails By Me 25 februari, 2010 at 18:48

  Tack för tipset. Den ska jag testa så fort jag kommer i närheten av ett body shop… :)

 • Svara Emelie 28 februari, 2010 at 21:41

  emilie> Och jag vet varför! :) Den är så bra.

  Kristina> Spensalva måste jag spana in, trots namnet haha.

  Paula> Ett par bomullshandskar står långt upp på min inköpslista.

  sminkjante> Inte jag heller. Den är underbar.

  Ida> Det var så lite så.

  Nails By Me> Gör det, men bli inte avskräckt av doften.

 • Svara laquermanic 1 mars, 2010 at 20:36

  Jeg har akkurat oppdaget denne, den er en drøm for neglene! Hadde tenkt å blogge om den snart, må bare se varige resultater først. Fin blogg! :)

  • Svara Emelie 5 mars, 2010 at 09:54

   Ja den är toppen! En mycket bra handkräm, särskilt nu i vintertid.

  Lämna ett svar

  Reklam