Kroppsvård Recension

Recension: The Body Shop DeoDry Stick

27 september, 2010

tbs_deodry_1.jpg

Jag blev väldigt nyfiken på The Body Shops DeoDry när den presenterades under en pressvisning i våras. Det dröjde dock till augusti innan jag köpte på mig ett eget exemplar och för omväxlings skull valde jag ett deo-stick istället för en roll-on. Man måste ju våga vara lite crazy ibland liksom! ;)

DeoDry är en deodorant som utlovar upp till 24 timmars effektivitet mot svett. Istället för aluminiumsalter, som är en vanlig ingrediens i antiperspiranter, innehåller DeoDry vulkaniska mineraler och essentiella oljor. Effekten sägs vara lika bra som en antiperspirant och även om jag hemskt gärna ville tro på det var jag skeptisk.

Min skepticism visade sig inte vara obefogad. Nog för att produkten luktar gott i förpackningen – men den höll mig varken torr eller svettluktsfri. Redan efter några timmar fanns både vätan och lukten där och håller den inte längre än så är den inte mycket att hänga i julgranen. Jag förväntade mig inte effekten av en antiperspirant, men som deo borde den ändå kamouflera svettlukten, vilket den inte gjorde. Dessutom upplevde jag att sticket var rivigt i armhålan.

Det kan tänkas att roll-on-versionen är bättre än det här sticket – men jag är tveksam. Det här är en av de sämre deodoranterna jag har testat och samtidigt också en av de dyrare. Tyvärr kan jag inte rekommendera denna eftersom den inte ens uppfyller en deodorants åtaganden. Det enda positiva är att deodoranten luktar gott i förpackningen – och att den innehåller Community Fair Trade-ingredienser.

Betyg: 1/5
Köpa igen? Nej
Pris: 55 g, 95 kr hos The Body Shop. Samma pris för roll-on-varianten och produkten finns i tre doftutföranden.

tbs_deodry_2.jpg

Relaterade inlägg

12 kommentarer

 • Svara sublim 27 september, 2010 at 20:51

  Hahaha, det är bra att go crazy ibland!;)
  Synd att deon inte var bättre då… Jag har själv funderat på den här, men nu blev jag avskräckt.

  • Svara Emelie 27 september, 2010 at 22:39

   Jag säger: spara slantarna till något bättre. Köp hellre fyra av Barnängens deosar – de är bättre!

 • Svara Bakom Lisen och Ik 27 september, 2010 at 21:15

  Trist att läsa, men det ante mig. Tyvärr. Jag stod och funderade på att köpa en häromdagen, men jag lyckades inte bli vän med någon av dofterna så jag lät bli. Och nu när jag läser det här är jag förstås ännu mer tveksam.. som sagt är priset rätt saftigt så det är ju inget man köper bara för att sen slänga. Dessutom har jag inte riktigt förstått varför man ska avstå från aluminiumsalter.. Har för mig att någon sagt till mig nån gång att det kan vara cancerframkallande, men vet inte alls om det är sant. Motivationen att köpa deon för att undvika aluminium är alltså inte heller på topp.

  • Svara Emelie 27 september, 2010 at 22:41

   Jag har också läst att aluminiumsalter kan vara en orsak bakom bröstcancer, men jag har inte hört så mycket om det och är inte tillräckligt insatt för att kunna uttala mig om ämnet. Men jag undviker gärna aluminiumklorid om jag kan och produkten fortfarande fungerar – vilket de hittills inte gjort.

 • Svara Ninni 27 september, 2010 at 21:16

  Jag köpte den blå när jag hade rabattkupong och är glad att jag inte betalade fullt pris för den för det var den sämsta skit jag testat. Dessutom doftade den karl. Jag gav bort min till min pappa, för han lite mindre nogräknad på den fronten, hihi.

  • Svara Emelie 27 september, 2010 at 22:42

   Jag skulle nog kunnat ge bort min till pappa också om det inte hade varit för doften då haha.

 • Svara Emelie 28 september, 2010 at 17:34

  ”Man måste ju våga vara lite crazy ibland liksom!” HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  • Svara Emelie 28 september, 2010 at 18:46

   Ja det var ju liksom lite ironi i det hela.

 • Svara Dessi 1 oktober, 2010 at 15:50

  Jag har testat roll-on:en och den är inte bättre. Blev riktigt besviken. Kan tänka mig att vilken budget deo som helst på Ica är bättre än denna.

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 20:48

   Japp, Barnängens deodoranter är riktigt bra!

 • Svara Amanda 8 oktober, 2010 at 14:26

  Från början när jag testade denna upplevde jag inte heller att den höll lika tätt som en antipersperant( vilken en aluminiumfri deodorant har svårt att göra) Men efter ca en veckas användande tycker jag att det är som att kroppen har ”avvänjts” sig mot aluminiumsalterna och Deodory faktiskt fungerar bra.

  • Svara Emelie 10 oktober, 2010 at 20:13

   Jag upplevde tyvärr ingen förbättring över tiden trots att jag använde den i flera veckor.

  Lämna ett svar

  Reklam