Favoriter Recension

Recension: The Body Shop Big and Curvy Mascara

25 mars, 2010

The Body Shops nya mascara Big and Curvy presenterades på deras pressevent förra veckan. Jag har inte använt någon av Body Shops mascaror tidigare men blev direkt nyfiken på den här. Den sägs skapa ”vackert kurvade fransar med härlig volym på ett ögonblick” och en hållbar formula där ”både färg, volym och den kurviga definitionen håller så länge du vill”.

Jag tyckte det lät perfekt. Mascaraborsten har en ”fibertwist” (vad det nu innebär) och är patentsökt. Bland ingredienserna finns provitamin B5, Community Trade-producerad marulaolja och ekologiskt bivax. Formulan verkar fuktighetsbevarande så att fransarna vårdas samtidigt som de får färg, volym och kurvor.

Jag började testa den här mascaran så fort jag fick den och har använt den dagligen i mer än en vecka. Det kan tyckas vara kort tid för att hinna testa en produkt tillräckligt för att kunna ge en rättvis bild. Men tro mig, jag har testat den här ordentligt.

Bilden nedan visar mina ögonfransar med 15 timmars mellanrum. Då har de överlevt temperaturväxlingar på över 30 grader och ett 12-timmars arbetspass. Ser ni att ögonfransarna ligger kvar på samma ställe? (Förutom under ögonen där jag har kliat mig, men inget sot eller smulor så långt ögat kan nå). Jag böjde fransarna med ögonfransböjare innan jag målade på mascaran, och till och med böjen är kvar. Dessutom blev jag varken svart eller smulig under ögonen under hela dagen. Inte nog med att hållbarheten är så bra, formulan känns väldigt vårdande och borsten är lätt att arbeta med. Jag tyckte att mina ögonfransar blev både längre och såg tjockare ut. Så det här – det är en vinnare! Jag gillar den skarpt.

Den släpps i butik idag, 25 mars, så spring och köp en!

Före och efter bild. Det är 15 timmar mellan bilderna.

+ Ruskigt bra hållbarhet, känns vårdande, håller formen, inget kladd eller smulor
– Finns endast i svart

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja, helt klart
Pris: 145 kr

Det här inlägget innehåller produktprov som sänts till oss för beaktande. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy. Frågor kan också ställas via e-mail till emelie@pssion.se.

Relaterade inlägg

7 kommentarer

 • Svara Kajsa Kavat 25 mars, 2010 at 20:29

  Det verkar vara värt att ta sig en extra titt på denna. Hållbarheten ser ut att vara superbra.

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 11:08

   Ja det Är bra hållbarhet på den.

 • Svara Josephine (makeuponista) 25 mars, 2010 at 21:16

  Jättebra pris och hållbarheten ser grym ut, tack för recensionen!

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 11:08

   Kul att du gillade den :)

 • Svara AgnesONutter 26 mars, 2010 at 01:06

  Hm…den här eller Lumenes? Svåra val! Tack för en lysande recension, bara en fråga: hur håller den när dina ögon börjar rinna från vind och blåst?

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 11:07

   Jag vet faktiskt inte hur den beter sig då eftersom mina ögon inte brukar rinna. Däremot stod den emot kondens.

 • Svara Lisa 12 augusti, 2010 at 04:13

  Ser bra ut :D

 • Lämna ett svar

  Reklam