Recension

Recension: Tangle Teezer

7 juni, 2011

tangle_teezer1.jpg

Jag har funderat på att köpa den omtalade hårborsten Tangle Teezer ett bra tag men har inte kommit till skott och gjort det då det har inneburit att jag fått beställa på internet. En hårborste känns inte som prio ett och det finns betydligt roligare saker att köpa. Men när jag nu såg att Kicks tagit in dessa slog jag äntligen till och jag har inte använt någon annan kam eller hårborste sen dess.

Tangle Teezer har fått mycket beröm för att den reder ut trassligt hår utan att det blir tufsigt eller sliter på håret. Jag var lite skeptisk till en början och undrade hur stor skillnaden mot en paddelborste egentligen skulle kunna vara. Och för att vara ärlig så är det inte en allt för stor skillnad mekaniskt förutom att piggarna på Tangle Teezer inte går lika mycket på djupet som vanliga borstar. Och det är nog däri hemligheten ligger. För jag har aldrig sedan jag började borsta med denna hårborste upplevt några tovor alls. Inte ens när håret är blött vilket jag tycker är helt otroligt.

Jag trodde inte att Tangle Teezer skulle vara så bra som den är. Den är enkel men den gör ett mycket bra jobb. Inte så att den är oumbärlig men den gör livet bra mycket enklare och håret lite gladare.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja, om den här någonsin blir för nött
Pris: 159 kr hos Kicks

tangle_teezer2.jpg

tangle_teezer3.jpg

Relaterade inlägg

20 kommentarer

 • Svara Chaosophia 7 juni, 2011 at 19:12

  Den är faktiskt rätt bra, den där borsten. Minus för att det tar för lång tid att borsta mitt hår, då jag måste ta lite i taget för att se till att inte utelämna några tovor. Minus också för att den ser ut som något man borstar en hund med. En petitess förstås dock!

  Största minuset är nog för att mina lockar försvinner fruktansvärt fort med TT. Samtidigt är det kanske det bästa med borsten också, då det är ultimat om jag vill ha rakt hår utan att dra fram någon plattång eller dylikt.

  Sen tycker jag nog att den är bra mycket mer lättrengjord än till exempel vanliga paddelborstar.

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:30

   Jag tycker också att håret blir ganska rakt när man borstar med den här. I varje fall på vått hår. Men jag tycker formen brukar komma tillbaka om jag låter håret självtorka.

 • Svara Kajalpennan 7 juni, 2011 at 19:24

  Jag har också funderat mycket på att köpa den här men precis som du inte direkt prioriterat den vid webköp. Och nu är jag sjukt korthårig så det känns inte som läge längre. Sen kanske, annan dag

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:28

   Nja på riktigt kort hår kommer dess egenskaper kanske inte till rätta som på ett långt hår. Men om du har längre hår sen – prova :)

 • Svara Feline 7 juni, 2011 at 22:10

  Älskar min tangle teezer – och det gör resten av familjen också! Sambon har naturliga korkskruvslockar, ner till midjan, och är dessutom håröm. Dottern har rakt hår, men är också håröm. Denna har typ räddat dem – även om sambon hatar att medge det. ;)

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:27

   Låter som ett vinnande koncept :)

 • Svara Ninni 7 juni, 2011 at 22:26

  Jag har både en svart och en blå och köpte även en sån till min mamma för hon testade min och älskade den. Hela vår familj använder dessa och barnen vill inte ha någon annan borste för alla andra luggas. Den är toppen att reda ut hår med, men om man vill köra finlir så är den sådär…

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:18

   Jag tycker att den funkar bra för att kamma för en vanlig uppsättning men har ju självklart andra borstar och kammar för just det finliret du pratar om.

 • Svara Veronica 7 juni, 2011 at 22:28

  Den är verkligen suverän! Jag köpte min för några år sedan och kan inte tänka mig någon annan borste till håret.

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:17

   Inte jag heller nu. Den är så himla bra.

 • Svara Emma 8 juni, 2011 at 08:20

  Kuriosa är ju att uppfinnaren bakom denna var med på brittiska draknästet och blev nekad investering, det tror jag drakarna ångrar idag när han är miljonär flera gånger om =)

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:17

   Haha ja det borde de ångra!

 • Svara peachgirl 8 juni, 2011 at 15:48

  Alltså jag ÄLSKAR den hårborsten! Så bra, sliter inte på håret och bäst av allt; det gör aldrig ont att borsta. Alla som är hårömma eller har traumatiska ”mamma ska bara kamma lite”- moments att bearbeta kommer aldrig vilja peta på en annan borste. Jag har köpt såna här till mina systrar och dom har i sin tur köpt i julklapp till kompisar. Ett vinnande koncept helt klart! :)

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:16

   Håller med – ett vinnande koncept :)

 • Svara Wysteriia 8 juni, 2011 at 17:40

  Åh nu vill jag ju testa en ännu mer :D

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:16

   Gör det – jag tror inte du kommer ångra dig!

 • Svara roxcat 8 juni, 2011 at 20:00

  Jag köpte min för några månader sedan och jag älskar den! Det jag gillar främst är hur lätt det är att reda ut fuktigt hår, det var i princip helt omöjigt innan utan att slita loss halva skalpen =)

  • Svara Emelie 10 juni, 2011 at 10:15

   Jag blev överraskad av hur bra den är till både torrt och blött hår. Helt kanon.

 • Svara Sanna 12 juni, 2011 at 19:25

  jag älskar min!

 • Svara milla 16 april, 2012 at 22:31

  Länkade till ditt inlägg på min blogg, hoppas det var ok! ;) Ska definitivt införskaffas.

 • Lämna ett svar

  Reklam