Hudvård Recension

Recension: Synchroline Sunwards Sun Protective Face Cream SPF 30

29 oktober, 2009

sunwards

Det är viktigt att man använder solskyddskrämer i ansiktet när man brukar syror och när man vistas i starkt solljus. Jag vet också att det bästa vore att använda solskyddsfaktor varje dag men jag måste erkänna att jag är lite dålig på att göra det. Särskilt nu när det blivit mörkare och kallare.

I somras var jag dock i stort behov av en bra solskyddskräm med minst SPF 30 till ansiktet och efter många om och men föll valet på Synchrolines Sun Protective Face Cream med SPF 30 från deras Sunwardsserie. Krämen var relativt dyr för sina 50 ml men för mig var det viktigt att den var fotostabil och dessutom icke-portilltäppande.

Sommaren betyder för min hy att den blir mindre torr och faktiskt får lite tendenser till att bli fet i t-zonen. Följaktligen måste jag byta ut en del av min hudvårdsrutin för att min hud ska vara fin även under sommaren. Något jag upptäckte ganska fort med denna solskyddskräm var att den kändes väldigt fet. Och den funkade inte alls att sola med då den rann av i samma takt som svetten bröt ut. Den fungerade heller inte särskilt bra som sminkunderlag då den just känns så fet. Det blir något bättre en stund efter att den sjunkit in (vilket jag vet att solskyddskrämer måste få göra) men jag upplevde ändå att jag blev flottig i ansiktet fortare än vanligt under dagen.

Nu på hösten blir min hud torrare så jag plockade fram den här krämen igen för att ge den en ny chans. Den har fungerat bättre nu på min torrare hy men jag gillar den ändå inte. Det är till och med så att jag drar mig för att använda solskyddsfaktor på grund av att jag inte tycker om den här krämen. Jag blir fortfarande flottig och dessutom luktar själva krämen rätt illa.

Det som är bra med den här krämen är att den har SPF 30 (UVB-strålning) och PPD 20 (UVA-strålning), är fotostabil och icke-portilltäppande. Det negativa är dess pris, att den luktar illa och att jag blir flottig av den. Jag kommer att fortsätta använda denna tillsvidare, men jakten på en ny och bättre solskyddskräm har redan börjat.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 280 kr för 50 ml hos Synchrolineapoteket

Så här står det om produkten i informationsbladet som följde med förpackningen:

Sunwards är det vetenskapliga och högteknologiska svaret på avancerat solskydd. Produkterna är utvecklade efter grundlig kunskap om de biologiska processer som orsakar cellreaktioner av uv-strålning och efter innovativ teknologi som kan återställa skyddsbarriären och reducera hudskador orsakade av uv-A och uv-B strålar.

Sunwards produkter är exceptionellt behagliga att använda samtidigt som de ger effektivt skyddd. De är lätta att applicera och absorberas snabbt utan att lämna en fet hinna.

Sunwards produktserie
Baserad på Synchroblock Teknologin innehåller Sunwards produkterna MSM (Methyl Sulphonyl Methane), ett naturligt ljusskyddande ämne som skyddar huden och motverkar att huden bränns.

[…]

Teknologiska specifikationer
Synchroblock Teknologin motverkar hudens absorption av fettlösligt kemiskt filter och ökar produktens skyddskapacitet samtidigt som fuktgivande och anti-rodnads ingredienser penetrerar och ger effekt.

[…]”

Relaterade inlägg

7 kommentarer

 • Svara Kabuki-Emma 29 oktober, 2009 at 20:40

  Att använda solskydd året runt är som du säger oerhört viktigt om man använder hudvård med syror i. I mitt arbete som hudterapeut har jag sett många onödiga solskador som pigmentfläckar och känslig hy som hade kunnat förhindras med SPF. Tyvärr är det ju så att många solskydd är tjocka, kletiga och portilltäppande och riktigt obehagliga att ha på sig. I min ständiga jakt på det perfekta solskyddet har jag testat en del, det som jag hittills tyckt varit bäst är Dr. Brandts spf 30, den är fotostabil, inte portilltäppande, går in snabbt och lämnar huden matt, tyvärr är den ganska dyr men går att hitta lite billigare på amerikanska webshoppar, kan varmt rekommendera den.
  Kram, kram!

 • Svara Nancy 31 oktober, 2009 at 00:52

  Hej! Använder solskydd varje dag själv och växlar mellan Mac prep and prime spf 50 och Neutrogena Ultra Sheer Dry touch SPF 70 (!) som inte är lika flottig som alla andra jag testat, köpte den på ebay för typ åtta dollar (!!). Mer info om solskydd här:
  http://demarrion.blogspot.com/2009/09/nancy-gastbloggar-tale-of-pale.html

 • Svara Ida 31 oktober, 2009 at 12:13

  Är det nån sorts strejk i UK? Lookfantastic verkar inte shippa varor!? Och på feelunique står det något om det på hemsidan..?

  Vet du något? Vill beställa..

 • Svara Emelie 31 oktober, 2009 at 13:07

  Emma> Tack för tipset, ska kolla in den trots att den är lite dyr.

  Ida> Jag har inte hört talas om något dylikt och jag hittar inget om det på hemsidan heller.

 • Svara Fröken Frodig 2 november, 2009 at 20:05

  Jag har mkt känslig hy och reagerar lätt på krämer med spf. Dessutom avskyr – avskyr! jag när dagkrämen inte går in i huden utan lägger sej som en hinna, då hoppar jag helt över kräm istället vilket min hud inte gillar. Hittills har jag hittat två produkter med spf som funkar för mej: nu till vintern Nivea anti-wrinkle Q10 plus Light Day care spf 15. + Bra budgetkräm med lätt formula som går in snabbt i huden, – lite för odryg och lite för parfymerad. Till sommaren: Dermalogica Solar Defence Booster spf 30, + Ingen fet hinna, vattenresistent, icke-comedogen, ingen doft, jag tål den trots hög spf, lätt den bästa solkrämen jag testat, man kan även blanda den i sin vanliga dagkräm 50/50 för ca 15-17 i spf, – Priset och att den är något odryg, rätt liten flaska

 • Svara Elizabeth Moberg 14 april, 2011 at 14:30

  Du skulle valt TEBISKIN uv-osk istället. Det är en produkt från samma tillverkare men som är speciellt designad för fet hud. Det problem som du upplever är vanligt. Faktum är att Tebiskin uv-osk är aktivt behandlingande även mot acne och fet hud samtidigt som den har spf 30. Övriga positiva detaljer är som med Sunwards.

  • Svara Emelie 15 april, 2011 at 08:08

   Jag har inte fet hud men den kanske skulle fungera bra ändå eftersom den förmodligen inte skulle ge en lika fet känsla.

  Lämna ett svar

  Reklam