Hudvård

Recension: Swiss Pharmacy Silver Line

15 maj, 2010

Det här blir en samlingsrecension för de tre produkter från Swiss Pharmacy som jag fick i pressutskicket för snart tre veckor sedan. Jag har använt dem två gånger dagligen sedan dess och är nu redo för ett utlåtande.

Silky Cleansing Mousse

Detta rengöringsmousse är till för normal hud och är lite parfymerat. Med lite menar jag att doften känns av men den är inte påträngande eller stannar kvar efter rengöring. Jag tycker den luktar lite surt, men det är inget som påverkar effekten av produkten. Bara ett minus i kanten från mig som gillar när det luktar gott.

Jag har väldigt torr hy och borde egentligen använda rengöringsmjölk. Men jag är så förtjust i löddrande rengöringar att jag hela tiden letar efter en löddrande rengöring som inte torkar ut min torra hy. Trots att den här inte gör min hy knastertorr så känner jag mig lite stram efter rengöring. Den löddrar bra och tar effektivt bort ansiktsmakeup, men den är som sagt aningens för uttorkande för min hy för att jag skulle vilja använda den varje dag. Det är dock en rengöring jag skulle kunna tänka mig att använda ett par gånger i veckan. För den är effektiv och dessutom billig. Ett litet minus för doften bara. Trots det skulle jag inte köpa den igen då jag tycker det finns andra rengöringsmousse i samma prisklass som luktar bättre och är lika effektiva.

Betyg: 2,5/5
Köpa igen? Nej
Pris: 89 kr/150 ml hos Medstop

Moisturising & Protecting Day Cream

Dagkrämen för normal hy har en frisk men ganska diskret doft som jag gillar. Jag var lite orolig för att den här krämen inte skulle räcka till min torra hy men till min förvåning gjorde den det ganska väl. Jag blev lite torr om näsan efter ett tag men annars kändes huden återfuktad. Något jag dock märkte med både den här och nattkrämen var att det kändes som att krämen lade sig som ett yttre skikt som gjorde att huden kändes stram.  Båda krämerna torkar till en matt yta och jag tror att det är därför det känns så konstigt. Krämen känns seg att smörja ut vilket gjort att jag behövt ta lite mer produkt för att hinna med hela ansiktet innan det torkar till.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: 149 kr/50 ml hos Medstop

Caring & Nourishing Night Cream

Jag upplever att nattkrämen är lite fetare i konsistensen och lite tyngre på huden men den beter sig likadant som dagkrämen, dvs. den lägger sig som en stram film i ansiktet. Jag får lite samma känsla av den här som av Cliniques Dramatically Different Moisturizing Lotion som på mig inte tillför någon fukt eller näring utan bara ligger utanpå som en skyddande film. Sånt tycker jag kan kännas bra på vintern för att hålla kvar fukten i huden, men inte annars. Och på natten behöver jag inte den funktionen. Den här funkar rätt bra och jag har inte fått några utslag, men jag gillar inte den strama känsla som den lämnar kvar. Trots det, en helt okej kräm för torr hud om man inte har så stora krav på en ansiktskräm.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: 149 kr/50 ml hos Medstop

Sammanfattning: dessa produkter fungerade ganska bra för min hud men lämnade mig inte helt tillfredsställd. Förpackningen till moussen tycker jag är dum att den inte är genomskinlig då det är svårt att veta hur mycket som är kvar. Burkarna tycker jag är känns lite mer lyxiga och påminner mig om Cliniques krämburkar. Det är dock ganska mycket onödig plast som gör att de blir större och otympligare än de skulle kunnat vara. För att vara Swiss Pharmacys ”lyxigare” linje känns den inte så lyxig. Men det är relativt bra hudvård till priset även om jag personligen skulle lägga till lite för att köpa mig produkter från Cliniderm istället. Men det är bara min personliga åsikt.

Swiss Pharmacy finns endast hos apotekskedjan Medstop och produkterna lanserades i butik under vecka 17 och borde därför finnas på hyllorna as we speak.

Det här inlägget innehåller produktprov. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Karin 15 maj, 2010 at 12:17

  Jag svarar här för en gångs skull… ;)
  Vi bor hos vår vän Anders Sporring, då Anders och jag hade ett respektive evenemang i går. =) Fast vi kommer åka till centralen om en halvtimme, så vi hinner inte ses en stund – vilket hade varit kul annars! :D

  • Svara Emelie 15 maj, 2010 at 12:47

   Vad synd! En annan gång kanske :) Du får hojta om du ska dit fler gånger.

  Lämna ett svar

  Reklam