Favoriter Hudvård Recension

Recension: Stem Smooth Skin Exfoliant

8 mars, 2009

Jag är nog sist ut med att skriva om Stem Organics ansiktspeeling men inte ens det kan hindra mig från att berätta om den härliga upplevelse som skrubben ger upphov till.

Jag är väldigt kräsen när det kommer till peelingar. Jag vill att de ska riva ordentligt och det ska vara många och små korn för att jag ska bli nöjd. Tidigare har jag använt L’Oréals Microdermabrasion kit som har aluminiumkristaller som peelingämne men då denna eminenta skrubb tyvärr utgått ur sortimentet var jag tvungen att hitta en ny som håller måttet.

Jag fann skrubben med stort S i Stems Smooth Skin Exfoliant. Den har inte gjort mig besviken på en enda punkt. För det första, och detta är det viktigaste, så har den många och små korn av bambu som river och skrubbar helt fantastiskt. Vi snackar persikohy efteråt. För det andra innehåller den lugnande och återfuktande ingredienser vilket min torra hy inte tackar nej till. Och för det tredje är den relativt dryg och luktar dessutom gott.

Det kan knappast bli bättre. Full pott och en självklar plats i mitt badrumsskåp.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Absolut!
Pris: 270 kr för 125 ml hos Indulge.

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Paula 8 mars, 2009 at 21:27

  va? har dom utgått med microdermabrasion? åhnej..

 • Svara Emelie 8 mars, 2009 at 21:31

  Paula> Ja tyvärr. De såldes ut för drygt ett år sedan om jag minns rätt och sedan dess har jag inte sett dem någonstans.

 • Svara fialotta 9 mars, 2009 at 02:12

  Alltså. Jag har precis samma krav på peelingkrämer – den ska vara effektiv, riva och det ska vara många, små korn. Gissa vilken jag fastnat för?

  Aco Scrub på Apoteket! Helt oöverträffad, lämnar huden len och mjuk och är hur billig som helst.

 • Svara Helena 9 mars, 2009 at 15:29

  Men va’ glad jag blir! har funderat sista veckorna hur jag ska hitta nån ny peeling nu när Loréal’s tagit slut!! Lite dyr var den dock!!

 • Svara Emelie 9 mars, 2009 at 17:08

  Fialotta> Ja men se där, ett bra budgetalternativ alltså. Hur funkar den för torr hy?

  Helena> Ja priset är ett litet minus men den är värd den fulla potten ändå eftersom den är så himla bra.

 • Svara fialotta 10 mars, 2009 at 15:48

  Aco Scrub funkar alldeles utmärkt på torr hy (har själv torra kinder). Den torkar inte alls ut, utan exfolierar bara sådär härligt sandpapprigt. Huden känns smidig efteråt. Rekommenderas verkligen. Ett av mina klassiska budgetalternativ som visat sig överträffa det mesta i dyrare genrer. =)

 • Svara fialotta 10 mars, 2009 at 16:05

  …åh, en sak till. Jag blandar inte ut Aco Scrubcreme med vatten innan, utan masserar in det direkt på torrt ansikte. Då biter den allra bäst. Den kostar under femtiolappen, så man ruinerar sig inte direkt genom att prova. Återfuktning med bra moisturizer efteråt, givetvis. Själv är jag ett fan av Decleor.

 • Svara Emelie 10 mars, 2009 at 21:27

  Fialotta> Bra tips, ska kanske ta o kolla upp den när denna tar slut.

 • Lämna ett svar

  Reklam