Kroppsvård Recension

Recension: St Tropez Gradual Tan Body Moisturiser

16 maj, 2014

st-tropez-gradual-tan-body-moisturiser-medium-dark

Jag är inget fan av att sola, varken i solarium eller i solen, men vill trots det ha lite färg ibland. Dessutom är jag lat av mig gillar inte produkter som kräver för mycket förberedelse eller ska appliceras på ett visst sätt etc. Därför borde ju en kroppskräm för dagligt bruk med inbyggd gradvis brun-utan-sol effekt vara perfekt, eller? Valet av produkt föll på St Tropez Gradual Tan Body Moisturizer eftersom jag tidigare testat deras BUS-mousse med bra resultat.

st-tropez-gradual-tan-body-moisturiser-medium-dark-2

Om produkten

St Tropez Gradual Tan Everyday Body Moisturiser är alltså en vanlig bodylotion med en lätt och gradvis brun-utan-sol effekt. Den finns i två varianter: Light/Medium och Medium/Dark varav jag testade den mörkare för att snabbare se resultat (ja, jag är inte bara lat och glömsk utan ivrig också). Produkten kommer i en klämvänlig tub med snäpplock och krämen är ofärgad med en ganska stark blommig doft som jag inte är helt förtjust i men som ändå är okej för ändamålet. Den innehåller bland annat aloe vera för återfuktning och St Tropez teknologi ”Aromaguard” som sägs eliminera den klassiska BUS-doften med minst 70%.

Användning och resultat

Jag började med att peela hela kroppen noga samma kväll som jag började använda produkten och smörjde inte heller in mig någonstans innan applicering. Det brukar jag normalt göra eftersom min hud är åt det torrare hållet men jag ville se hur pass bra den återfuktar och om de eventuella torra partierna skulle dra åt sig mer färg än de andra. Återfuktningsmässigt är den helt klart godkänd och även om det stramade över ryggen och smalbenen så kändes resten av kroppen helt normal.

Morgonen efter första appliceringen inbillade jag mig att det var en liten skillnad men jag var inte säker. Morgonen efter andra appliceringen hade jag däremot fått färg och efter dag fyra hade jag så mycket färg att jag beslöt mig för att börja köra med den varannan eller var tredje dag istället. Färgen blev kanonfin och jämn och inte alls flammig på de torrare partierna.

När det gäller BUS-doften så finns det absolut där men den är svagare än på många andra BUS-produkter jag har testat. Det är dock inget jag skulle använda innan jag ska gå ut bland folk. I det stora hela är jag väldigt nöjd och kommer definitivt att fortsätta använda den här. Glöm dock inte att peela kroppen med jämna mellanrum för att det inte ska bli fläckigt. Eftersom den inte återfuktar tillräckligt bra och har en alldeles för stark doft blir det inte full pott. Men den fina och jämna färgen samt användarvänligheten räcker nästan ända fram.

Sammanfattning

 • Pris: ca 229 kr, 200 ml
 • Var: bl.a Kicks, BangerheadEleven, Apotea, Feelunique.
 • Kortfattat: effektiv produkt med en gradvis fin fejkbränna. Svag BUS-doft men starkare parfymering. Blir inte fläckig men återfuktar inte den torraste huden tillräckligt. Välj Medium/Dark om du vill ha ett snabbare resultat och mörkare färg.
 • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Sofies skönhetsblogg 17 maj, 2014 at 21:18

  Åh, det lät som något för mig! Är också lite lat av mig! ;D
  Hur längre tror du att tuben kommer räcka ungefär? :)

  • Svara Emelie 18 maj, 2014 at 18:09

   Hmm svårt att säga. Använder man den 2-3 ggr per vecka räcker den kanske 1-1,5 månad beroende på hur torr man är och hur mycket man känner för att smörja med. Det är dock bara en gissning.

  Lämna ett svar

  Reklam