Hudvård

Recension: Sol-apelsinkräm och Aprikos & C-vitaminserum

6 juli, 2010

För en månad sedan fick jag hem produkter ur serien Flowers från Färg och förändring att testa och eftersom jag har använt både Sol-apelsin ekologisk hudkräm och Aprikos & C-vitaminserumet tillsammans blir detta en kombinerad recension.

Första intrycket av produkterna var att de kändes väldigt naturliga och det kan ingredienslistan också bekräfta. Sol-apelsinkrämen har en bas av aloe vera och ekologiska oljor och serumet innehåller både rosenblomsvatten och apelsinblomsvatten. Båda produkterna doftar väldigt gott och inte konstgjort eller överväldigande på något sätt. Dock har serumet en lite stickig doft som jag tror beror på c-vitaminet. Krämen kommer i en mörk glasburk med skruvlock och förpackningen är väl inte ultimat i badrummet. Jag har flera gånger varit rädd att tappa burken i handfatet. Serumets förpackning är lite bättre. Dock även den i glas och med en påskruvad pump som lätt lossnar från gängorna. Pumpekanismen lämnar en del att önska, den är trög och man får ut ett helt pumptryck eller inget alls.

Jag har använt Sol-apelsinkrämen både i ansiktet och på kroppen. I ansiktet efterlämnar den en lite oljig hinna som tar ett tag på sig att sjunka in. Eftersom min hy i ansiktet under sommaren inte längre är torr utan mer normal är den lite för fet för mig nu. Men senare i vinter kanske den passar bättre. På kroppen tycker jag däremot att den har funkat mycket bättre, men det är en aningens för liten förpackning för att jag ska tycka att den är prisvärd och dryg nog för att ha som kroppslotion.

Serumet har jag använt tillsammans med krämen eller ensam 1-2 ggr dagligen och den återfuktar tillräckligt för att jag inte ska behöva någon mer kräm ovanpå. Något jag däremot har märkt under tiden jag har använt de båda produkterna är att jag har fått underjordiska orenheter i form av ömmande röda prickar på ovanliga ställen i ansiktet. Mitt på kinderna, i tinningarna och långt upp på pannan. Det handlar alltså inte om t-zonen utan i områden där jag normalt sett har väldigt jämn och fin hy. Eftersom jag har använt båda produkterna under samma period kan jag inte avgöra vilken av dem, eller om det är båda, som har orsakat utbrotten av orenheter. Jag tror dock gissningsvis att det är serumet eftersom orenheterna börjat visa sig ca 12 h efter applicering. Detta gör givetvis att jag inte känner mig så manad till att fortsätta använda produkterna och det känns lite tråkigt eftersom jag verkligen ville gilla dem. Naturliga, ekologiska och allt det där.

Jag får helt enkelt inse att min hud inte är lika förtjust i ”naturliga” produkter som jag är. Jag kommer däremot att fortsätta använda Sol-apelsinkrämen på kroppen för där har jag inte fått några negativa reaktioner. Där känns den tvärtom helt rätt – doften, namnet, konsistensen, ingredienserna. Ja, Sol-apelsinkrämen gillar jag skarpt. Bara inte i ansiktet.

Betyg Sol-apelsin: 1/5 i ansiktet och 4/5 på kroppen
Betyg C-vitaminserumet: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: Sol-apelsinkrämen 119 kr/100 ml och Aprikos & C-vitaminserumet 179 kr/50 ml hos Färg & Förändrings webbshop.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Linda 6 juli, 2010 at 19:22

  Håller helt med dig om de där att ens ansiktshud inte gillar de ekologiska och naturlia produkterna lika mycket som man själv gör. Får plitor ofta vid växtbaserade ingredienser har jag märkt. Är nog mer för syraprodukterna…

 • Svara Tina (Beleza) 6 juli, 2010 at 22:06

  Fy vad synd att du reagerade på någon av dem (eller kanske båda?) jag älskar dem men håller med om att sol-apelsin känns lite väl fet för ansiktet nu under sommaren. :)

 • Svara Tanci 7 juli, 2010 at 08:57

  Kanske fel också att döma produkterna från utseendet men jag tycker att de är så himla fula haha! Skulle nog inte ens tittat åt de hållet i butikerna!

 • Lämna ett svar

  Reklam