Kroppsvård Recension

Recension: Sobe Botanicals Renew nagelolja

11 juni, 2010

Jag köpte den här nageloljan i hopp om att den skulle kunna råda bot på mina problemfingrar och nagelband. Den var relativt billig med sina 10 dollar inklusive frakt med tanke på att den innehåller hela 30 ml men jag tyckte inte att den var lika bra som den lät i beskrivningen.

För det första kommer den i en plastflaska med en rätt dålig pipett. Pipetten håller inte kvar produkten i röret vilket gör att det droppar ut olja trots att jag inte trycker på toppen. Sedan är jag lite tveksam till hur oljorna reagerar med plastflaskan. Enligt min erfarenhet och utifrån vad jag har lärt mig om oljors natur så bevaras dem bäst i en mörk glasflaska.

Produkten innehåller Tea Tree olja vilket gör att doften blir lite speciell. Den tar liksom över de andra dofterna, bland annat citronen, vilket gör att jag tänker på myggmedel snarare än nagelolja när jag luktar på den. Jag tycker inte att det luktar gott men jag har inga problem med att använda den.

Själva oljan är rätt torr och går in relativt fort i huden, ca fem minuter. Jag tycker dock att den är lite för torr och att den inte hinner leverera något resultat för mina torra nagelband. Efter lite mer än en månads användning ser jag ingen skillnad i nagelbandens kondition och jag hade åtminstone förväntat mig att de skulle vara mindre torra nu än då. Om den inte hade luktat så konstigt hade jag kunnat tänka mig att använda den ändå, bara för doftens skull. Men när förpackningen är dålig, den luktar konstigt och inte levererar något så är det tyvärr inget jag kommer köpa igen. Den får tjäna som backupolja eller användas till fötterna. Tea Tree olja sägs ju motverka nagelsvamp så då kanske jag slipper det på fötterna i alla fall.

Betyg: 2,5/5
Köpa igen? Nej
Pris: 6 USD plus 4 USD i frakt för 30 ml hos SoBe BotanicalsEtsy.

Ingredienser: Cannabis sativa (Hemp) seed oil, Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil, Argania spinosa (Argan) oil, Olive squalane, Hippophae rhamnodes (Sea buckthorn) oil, Aloe barbadensis extract, Vitamin E, Citrus lemonium oil, Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil.

Translation:

This is a review for SoBe Botanicals nail oil Renew. I didn’t like it since the Tea Tree oil makes it smell wanky and it didn’t do anything for my dry cuticles. The oil is quite dry and sink in within a couple of minutes. Too bad it wasn’t so good, because it was quite cheap.

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Lovis 11 juni, 2010 at 22:07

    Ærgerligt, at den ikke er bedre. Jeg har gået og overvejet at købe den, men har ventet på at du ville skrive om dine erfaringer, så tak for recensionen ;)

  • Lämna ett svar

    Reklam