Hudvård

Recension: SkinPlan Skin Repair Day Cream

25 februari, 2013

Min hud är mer eller mindre torr i princip året om och växlar mellan att vilja ha fett och fukt. I höstas och fram till jul ungefär var det inget fel på fuktnivån (som hudanalysen på SkinPlans pressvisning visade) men däremot behövde jag mer fett. Och där kommer SkinPlans Skin Repair Day Cream in i bilden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så här skriver SkinPlan om produkten:

”Mild fuktgivande dagcreme som skyddar överkänslig och irriterad hud. Innehåller macadamiaolja och är därmed rik på palmitinsyra som liknar hudens sebum. Denna närande nötolja ser till att huden blir mjuk och elastisk. Panthenol, biotin och allantoin har fuktgivande och vårdande egenskaper.

Aktiva ingredienser: ringblomma, sallatsspikblad, panthenol, allantoin, stickmyrten, lakritsextrakt, macadamiaolja 3 % och hästkastanjextrakt.”

Det är lika bra att vi en gång för alla gör det klart att fett inte är dåligt för huden. Det är en sak att ha fet hud vilket innebär att huden själv producerar för mycket talg. Men alla, oavsett hudtyp, behöver tillföra någon sorts mjukgörare och för torr hud är det inte alltid det räcker med fukt. Detta var fallet för mig. Jag använde en väldigt bra fuktkräm men den räckte inte hela vägen fram i höstas och när jag väl började använda den här krämen förstod jag varför. Jag behövde fett också.

Skin Repair Day Cream är en fenomenal återfettare för torr och stram hud. Och detta utan att tillföra för mycket av det goda och göra huden flottig. Jag kan ärligt säga att huden i mitt ansikte gick från att kännas som en storlek för litet till mjuk och följsam på bara några dagar. Störst skillnad märkte jag de dagar jag använde foundation eftersom jag inte längre såg ut som ett sminkat krokodilskinn.

Krämen kommer i en hygienisk pumpförpackning och känns lätt i konsistensen. Den absorberas fort och efterlämnar en yta som känns sådär skönt mjukgjord. Doften är lite speciell och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad den doftar. Den doftar lite örtigt (kan det vara macadamian och lakritsen som spökar kanske?) och jag tycker även att den har en viss doft av plast. Den är dock svag och avtar efter applicering. Det här är definitivt en produkt jag kan tänka mig att köpa igen till nästa höst och vinter och jag kan gladeligen rekommendera den till dig som återfuktar av bara tusan men ändå känner att något fattas.

Sammanfattning

  • Pris: 389 kr, 50 ml
  • Var: utvalda kliniker och Apotek samt Eleven.se
  • Kortfattat: perfekt ansiktskräm för den torra huden som behöver en mjukgörande fettboost.
  • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Om du handlar från webbshoppen efter att ha klickat på länken hjälper du till att stödja bloggen ekonomiskt. Vill du inte göra detta kan du själv skriva in webbadressen manuellt.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam