Hudvård Recension

Recension: Skindinavia The Makeup Primer Spray & Finishing Spray

15 september, 2014

skindinavia-primer-finisher

Det var i maj i år som jag blev nyfiken på det här amerikanska märket som enligt uppgift är de som tillverkar primer och fixeringssprayer åt bland annat Urban Decay. De få källor jag kunde hitta om Skindinavia var väldigt positiva och jag bestämde mig för att testa själv. Jag beställde hem ett kit beståendes av en primerspray och en fixeringsspray från deras egna webbshop och har under sommaren hårdtestat dem båda.

Om produkterna

Skindinavia har flera olika formulas på sina sprayer men jag har testat originalformulan. Produkterna sägs motverka att makeupen försvinner under dagen eller minskar i färgintensitet. Formulan är lätt, oljefri och utan parabener och hjälper till att hålla makeupen på plats i upp till 16 timmar och håller både torrhet och blankhet i schack. Produkterna täpper inte till porerna och som en bonus är de även märkta med Cruelty Free.

The Makeup Primer Spray

skindinavia-the-makeup-primer-spray

Primersprayen är silikonfri för att skapa en lätt och andningsbar barriär mellan hud och makeup. Den innehåller bland annat aloe vera och extrakt från videbark som hjälper till att tona ner rodnad och jämna ut hudtonen. Produkten kan användas över hela ansiktet eller sprayas direkt på penseln eller borsten där man behöver extra bra hållbarhet.

The Makeup Finishing Spray

skindinavia-the-makeup-finishing-spray

Fixeringssprayen innehåller även den lugnande aloe vera men även silikon som ska motverka att sminket sätter sig i porer, fina linjer och rynkor. Den innehåller Skindinavias patenterade Temperature Control Technology som ska hålla hudytan sval för att undvika att sminket smälter eller glider av. Enligt deras egna undersökningar behövs betydligt färre touch-ups under dagen när man använder fixeringssprayen.

Användning och resultat

Jag har använt både primer och spray i princip varje gång jag har sminkat mig de senaste månaderna och jag är riktigt riktigt nöjd. Jag upplever att hållbarheten på makeupen blir mycket bättre och trots att jag har svettats som en galning på jobbet i sommar har sminket suttit kvar där det ska vilket det inte brukar tendera att göra annars då jag blir både svettig och fetare i huden.

Produkterna är väldigt lätta att använda och det är bara att skaka och spraya över ansiktet enligt instruktionerna på flaskan. Båda sprayerna är svagt parfymerade men doften försvinner fort och är inget jag upplever som obehagligt trots att jag är känslig mot dofter i ansiktet.

Direkt vid applicering känns huden sval och återfuktad och som en bra bas att lägga makeup på. De gånger jag inte har haft dessa sprayer med mig och sminkat mig ändå har resultatet faktiskt inte blivit lika bra. Jag har mycket att tacka dessa sprayer för och jag kan lugnt säga att jag kommer köpa på mig refiller när dessa tar slut (vilket lär dröja några månader till då jag har nästan hälften kvar) och förmodligen även testa varianterna för fetare hy. För även om min hud inte blivit rejält blank i sommar med smink på har den trots allt utan smink varit som ett smörpaket i t-zonen så tror jag att resultatet kan bli ännu mattare och bättre med de specialanpassade sprayerna. Om jag rekommenderar dem? Ja absolut!

Sammanfattning

 • Pris: Primer Spray från 35 USD, 118 ml och Finishing Spray från 29 USD, 118 ml eller i kit från 50 USD.
 • Var: skindinavia.com
 • Kortfattat: mycket bra primer och fixeringsspray som förlänger makeupens hållbarhet och håller den på plats i många timmar. Ja, gränsen om de utlovade 16 timmarna håller faktiskt.
 • Betyg: 5/5

Tips

Skindinavia har ofta erbjudanden om fri frakt och extra produkter på köpet så håll utkik på hemsidan för att få ett så fördelaktigt erbjudande som möjligt.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Viola, Killer Colours 15 september, 2014 at 23:10

  Jag blev tvungen att prova dem nu, tack för spark i röven! Har varit nyfiken så himla länge att det var dags. Låter ju verkligen toppen!

  • Svara Emelie 16 september, 2014 at 09:22

   Do it! De är riktigt bra.

 • Svara Dess/Drömteori 16 september, 2014 at 00:11

  Åååh. Måste ju prova!

  • Svara Emelie 16 september, 2014 at 09:22

   Ja det tycker jag verkligen att du ska göra.

  Lämna ett svar

  Reklam