Hår Recension

Recension: Simply Organics schampo och balsam

16 oktober, 2008

För dryga tre månader sedan fick jag möjligheten att testa Simply Organics schampo och balsam i serierna Everyday och Volume. Snälla Tina på Tree Of Life, den svenska distributören av märket, skickade mig schampo och balsam från de båda serierna som jag nu har testat.

Jag kan inte låta bli att dras till de produkter som är ”naturliga”, alltså i mina ögon fria från onödiga kemikalier och ämnen som exempelvis är cancerframkallande, eller åtminstone omdebatterade inom ämnet.

Simply Organics produkter görs av ingredienser från växtriket och innehåller varken parabener, SLS, artificiella doftämnen eller propylenglykol. Produkterna testas heller inte på djur.

Everydayserien

Simply Organics serie Everyday är skonsamma produkter som är gjorda för att man ska kunna använda dem varje dag. Jag tvättar inte håret varje dag men jag känner att särskilt schampot är så milt att jag faktiskt skulle kunna använda det så ofta om jag ville. Mitt hår blir aningens strävt efter att jag har tvättat med schampot, men en liten klick av balsamet avhjälper det snabbt. Det första som slog mig när jag öppnade schampoflaskan var hur rent och fräscht det luktade. Doften är behaglig, varken för svag eller stark, och för tankarna till nyttiga örter. Både schampo och balsam i serien får mig att känna att jag ger mitt hår någonting bra och att det dessutom går fler och fler dagar mellan tvättarna är ännu ett bevis för mig att Simply Organics är bra! Den här serien blev min favorit och är den jag oftast sträcker mig efter.

När jag fick produkterna skickade till mig så skrev Tina att produkterna är dryga och att speciellt schampot kan man ta en liten klick och istället tvätta två gånger. Jag tycker inte att schampot är så drygt, men jag tvättar alltid två gånger för att det ska löddra ordentligt. För av någon konstig anledning så löddrar det knappt första gången jag tvättar, men desto mer andra gången.

Volumeserien

Även här möts man av en örtig doft, aningens starkare än i Everydayprodukterna och lite annorlunda. Och även här får detta mig att tänka på att innehållet är bra, och det är det också. Vad sägs om eteriska oljor från bland annat olika citrusfrukter som bidrar till att produkterna är rika på A- och C-vitamin?

Den utlovade volymen märkte jag inte av så mycket. Håret kändes lite fylligare men det lade sig snabbt. Det kan i och för sig bero på att jag har ganska tungt hår som består av många tunna hårstrån. Jag är inte lika förtjust i Volymserien, men också detta är superbra produkter.

Sammanfattning

Jag hade nog aldrig kommit mig för att testa Simply Organic om inte Tina hade skickat dem till mig. Men nu är jag fast och trots att det svider lite i plånboken kommer jag troligtvis att köpa nytt schampo och balsam från Everydayserien när de jag har är slut. Jag har helt enkelt inte hittat något som är bättre än dessa!

Betyg: 4,5/5
Pris: från ca 200 kr och uppåt per produkt

Läs mer om Simply Organics produkter på http://www.simplyorganic.se/ Produkterna hittar du bland annat hos Accessora.

Bilderna i kollaget är lånade från simplyorganic.se

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara http://recenseramera.blogg.se/ 16 oktober, 2008 at 14:27

  Härliga produkter. Har dem hemma. :)

 • Svara Sofia (nibblah) 19 oktober, 2008 at 11:25

  Åh, kul med recension! Har varit nyfiken på Simply Organics hårvård länge nu, och de låter ju inte helt fel får jag säga :)

 • Svara Emelie 19 oktober, 2008 at 12:25

  RM> Ja de är jättebra.
  Sofia> De kostar lite, men jag tycker verkligen att de är värda det!

 • Svara eva 19 november, 2009 at 12:10

  Jag vet varför man ska tvätta håret två gånger.
  Första gången man tvättar tar man bort det yttre fettlager och smuts som finns på hårstrået. Samtidigt öppnas hårstråets struktur så att man andra gången kan tvätta rent även inne i strået.(Hårstrået är ju uppbyggt med flikliknande struktur eller vad man ska kalla det för) Sen är det ett måste att avsluta med balsam så att balsamet stänger strået igen. Tvättar man bara en gång utan balsam är strået fortfarande smutsigt och man lämnar det öppet och då blir det lätt utsatt för slitage och går lätt av. Tvättar man bara en gång och med balsam har man stängt strået igen fast smutsen sitter kvar inne. Trevligt va….
  För mig har det förbättrat min hårkvalite till max tror jag. Har inte slitet längre och hårstråna går inte av som förut. Det har blivit starkt och skiner…..
  MVH Eva

 • Lämna ett svar

  Reklam