Recension Verktyg och borstar

Recension: Silisponge

12 januari, 2017

Den nya ”svampen” av silikon, thus namnet Silisponge, tog skönhetsvärlden med storm i slutet av förra året. Företaget som introducerade produkten på bred front, Molly Cosmetics, sålde slut på leverans efter leverans. Jag som var så nyfiken på att testa vände mig till en annan marknad och klickade hem ett exemplar av silikonsvampen från Aliexpress. Jag har nu haft den hemma i några veckor och har hunnit testa vid flera tillfällen.

silisponge

Fördelen med den här nya typen av ”svamp” gjord av silikon är att man behöver mindre mängd produkt och att den är enkel att rengöra med bara tvål och vatten. Båda argumenten fick mig att bli riktigt nyfiken men viktigast av allt är ju hur bra den är på sitt jobb – vilket är att applicera foundation och andra krämprodukter.

Efter att ha testat den vid flertal tillfällen kan jag säga att appliceringen inte alls levde upp till de höga förväntningarna. Den lyckas inte arbeta in foundationen i huden utan det känns som att den ligger kvar ovanpå huden och bara blir randig. Dessutom är det svårt att komma åt runt näsvingarna, under näsan och runt ögonbrynen. Jag måste gå efter med en riktig svamp eller borste för att våga visa mig ute. Jag tycker heller inte att jag behövde använda mindre produkt än vanligt, men silisponge är i alla fall lätt att göra ren.

Jag har ganska torr hy för tillfället och det är möjligt att den fungerar på mindre torr hy. Appliceringsvideorna på instagram visar hur produkten arbetas in i huden, men de visas också på ovansidan av handen och om mitt ansikte var lika platt som min hand kanske jag hade fått ett lika bra resultat…

silisponge-2 silisponge-3 silisponge-4

Jag beställde som sagt inte min silisponge från Mollycosmetics men den jag fick hem ser ut att vara identisk om man bortser från att min kom i en liten ask. Den känns mjuk och stretchig och har en svag parfymerad doft, vilket jag inte vet om originalet har. Personligen tror jag att de är exakt likadana till utseendet och resultatmässigt.

För er som trots allt är nyfikna på att testa själva tänkte jag tävla ut ett exemplar som är likadan som den Silisponge jag har testat. Tävlingen kommer att äga rum på Instagram så kika in på mitt Instagramkonto.

Sammanfattning

 • Pris: 9.90 USD för originalet och från runt 25 kr på exempelvis Aliexpress.
 • Var: Molly Cosmetics med återförsäljare samt bland annat Aliexpress, jag köpte min härifrån.
 • Betyg: 1/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Nageldraken 17 maj, 2017 at 11:05

  Jag har läst flera som säger samma som du – att de är svåra att jobba med och inte ger ett så bra resultat. Jag känner mig inte så sugen på att pröva, utan misstänker att de här kommer att försvinna in i glömskan rätt fort.

  • Svara Emelie 21 juni, 2017 at 13:58

   Ja det var lite nyhetens behag. Det som förvånar mig mest är alla positiva recensioner den fått av stora Youtubers etc.

  Lämna ett svar

  Reklam