Makeup Recension

Recension: Sephora professionel perfection makeup base

22 oktober, 2007

Här kommer en recension som har legat länge och väntat på att bli publicerad.

När jag var i Luxemburg sprang jag på sminkmeckat Sephora nästan hela tiden. Ett av inköpen var en primer ur deras eget märke Sephora professionel. Primern har lite rosa skimmer i sig för att ge huden en fräsch lyster. Och ja, det blir lite lyster, inte för mycket – utan just precis sådär mycket som man kan ha för dagsbruk utan att se sminkad ut. Primern bör appliceras på väl återfuktad hud, annars är det lätt att allt skimmer hamnar i de torra partierna och man ser ut som en discoboll(!). Krämen i sig är ganska tunn och är tyvärr parfymerad(luktar handtvål) men trots det har jag faktiskt inte upplevt att min hud har tagit skada av den. Dock skulle jag personligen inte använda den som ögonprimer just pga parfymen.

Jag har testat primern till vardags och till fest och den håller måttet, både med flytande foundation och med mineralsmink. Den är inget mirakel men den gör faktiskt så att sminket sitter bättre och ger också lite lyster. Ett plus är att man kan använda den som enbart lystergivare över sin dagkräm eller som en tunn highlighter. Jag har försökt bygga den med lager för en mer skimrande effekt, men det blev ingen skillnad. Layering funkar alltså inte, det skimmer man får är det skimmer man får.

Sephora professionel primer

Jag försökte ta en bild på krämen men ingen bild gjorde den helt rättvis. Krämen är först skimrande vit men när man brer ut den blir den lite rosa så som lax kan se ut. Ni ser själva på bilden(en lite större bild här), dock ser det glittrigare ut på handen än det gör i ansiktet. Fick nämligen ingen bra bild på ansiktet.

Sephora på handen

Detta är definitivt en prisvärd produkt, men jag kommer inte att köpa den igen. Främst på grund av att den är parfymerad, och det är någonting som jag försöker undvika. Jag brukar inte använda denna till vardags men jag tycker faktiskt att den gör skillnad under festsminket. Det sitter mycket bättre och håller sig fint längre. Det blir inte full pott för denna primer, främst pga parfymen, men också för att jag inte upplever den som lika dryg och skön i konsistensen som till exempel Lumenes primer.

Betyg: 3/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

  • Svara Sminkan 30 oktober, 2007 at 11:06

    Spännande att höra! Har själv Lumenes primer, fast jag använder den sällan. Bra i alla fall att vetra hur den står sig i konkurrensen från andra märken!

  • Svara Emelie 7 november, 2007 at 13:34

    Sminkan> Ja det är ju först när man får dem jämförda som man kan skapa sig en riktig uppfattning om dem tycker jag.

  • Lämna ett svar

    Reklam