Kroppsvård Naglar

Recension: Scratch Nails Nail Food

29 september, 2010

scratch_nailfood.jpg

Jag har haft problem med torra och fnasiga nagelband så länge jag kan minnas och har provat otaliga produkter för att komma till bukt med detta problem. Det senaste i raden av produkter jag har provat har varit Nail Food från Scratch Nails då jag hört mycket gott om den.

Nail Food är en väldoftande olja som doftar precis så som jag föreställer mig att en nagelolja ska lukta – nämligen lavendel. Oljan är mitt emellan fet och torr och välgörande trots att den går in i huden så pass fort som den gör. Till skillnad från Skin Renew från SoBe Botanicals som jag provade tidigare, känns det som att den här faktiskt uträttar något. Trots att den varken är flottig eller försvinner i ett nafs.

Nail Food kommer i en glasflaska med en bra pipett som tillåter mig att dosera droppvis. Förpackningen rekommenderar en droppe för varje finger men jag tycker det blir på tok för mycket och har använt 1-2 droppar per fem fingrar. Korken är dessutom räfflad vilket underlättar vid öppning och stängning när man har lite oljiga fingrar.

Resultatet jag har fått med Nail Food är inget mirakel. Men när jag har kommit ihåg att använda den regelbundet märker jag resultat i form av att nagelbanden inte alls är lika vita och torra. Glömmer jag bort att använda den är det inte heller hela världen eftersom jag också tycker att oljan fungerar som en snabb återställare – dvs. mina naglar får sig en välgörande omgång så att de inte ska spricka eller flaga.

Det jag gillar mest med oljan är den goda doften och att den går in relativt fort utan att efterlämna en obehagligt flottig yta. Det är ju en olja vi talar om så att den inte skulle kännas oljig alls är det inte på tal om – men den är bättre än andra nageloljor jag har provat. Me like a lot! Och hittar jag inget bättre på vägen är det jag som slår till på den här igen!

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: 180 kr för 10 ml hos Åhléns, e-beautyshop, på utvalda nagelsalonger samt i Scratch Nails egen webbshop.

Relaterade inlägg

12 kommentarer

 • Svara Bakom Lisen och Ik 29 september, 2010 at 17:19

  Åh jag är verkligen alldeles för dålig på att sköta om mina fingrar. Inte för att jag har jättetorra nagelband, men nog skulle det kännas bra mycket fräschare om dom var lite mer återfuktade.

  Förr använde jag almon oil nail and cuticle treater från TBS och den gillade jag verkligen. Praktisk förpackning och god doft. Men när den tog slut har jag helt enkelt inte gjort mig råd med en ny :p Jag har bara nån gammal citrusdoftande i typ nagellacksförpackning som står i badrumshyllan och är opraktisk :p

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 20:54

   Jag har inte testat just den från TBS men har en annan nagelolja i pennform nu och det är så himlans smart!

 • Svara Lillasysters naglar 29 september, 2010 at 19:21

  Detta skall inhandlas. Tack!

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 20:55

   Hoppas det funkar bra för dig också.

 • Svara delinda 29 september, 2010 at 19:46

  den ska shoppas inför vintern =)

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 20:55

   Ja en nagelolja till vintern är ett måste för mig. Annars är det såriga nagelband som gäller.

 • Svara Nailtastic 29 september, 2010 at 22:25

  Nail Food är en av mina storfavoriter. Håller med om att en droppe/nagel blir för mycket dock.

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 20:55

   Dyrt också för den delen!

 • Svara Caroline/StyleFile 30 september, 2010 at 19:34

  Jag har samma problem! Tyvärr är Scratch lite för dyrt för mig just nu!

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:11

   Kolla efter sesamolja på hälsokosten, det är en av huvudingredienserna i den här oljan.

 • Svara Carina 30 september, 2010 at 21:42

  Gillar den! Har använt den sedans i våras :)

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:16

   Ja visst är den bra :)

  Lämna ett svar

  Reklam