Diss Naglar Recension

Recension: Sally Hansen Mega Shine

2 april, 2008

Sally Hansen är ett känt märke inom nagelvård och nagellack på andra sidan atlanten. Här hemma i sverige har jag hittils inte hittat mer än nagelvårdsprodukter och bas- och topplack.

Jag hade ganska höga förväntningar på det här topplacket när jag köpte det. På Makeupalley har det fått ganska positiva omdömen och de brukar oftast stämma bra med vad jag brukar tycka. Tyvärr blev jag väldigt besviken på denna. Det här lacket är ett sådant som ger sken av att allt är perfekt – men det är egentligen så långt ifrån sanningen man kan komma.

Sally Hansen Mega Shine

Mega Shine kommer i en silvrig glasflaska med en helt vanlig pensel. Formulan är lätt att applicera och lägger sig ganska jämnt på nageln. Tyvärr tar penseln upp färg från underliggande nagellack och det är minst sagt irriterande.

Lacket torkar väldigt snabbt – på ytan. Det känns helt torrt och hårt att nudda vid men under är det fortfarande en blöt massa vilket jag upptäckte när jag skulle ta bort nagellacket en gång ganska precis efteråt eftersom jag ändrat mig angående färgen. Jag kunde ta en torr pappersbit och dra av alla lagren med nagellack från nageln. Det blev endast lite kvar i kanterna, och förutom det fanns inga spår kvar av nagellacket. Det här anser jag är vara negativt eftersom man inte kan veta säkert att nagellacket är torrt utan att riskera att förstöra manikyren.

Sist men inte minst så upptäckte jag att Mega Shine ger en markant krympning av nagellacket vid slutet på nageln. Detta trots att jag som alltid drar runt lacket runt nagelkanten. Den här krympningen är den värsta jag sett och den var riktigt synlig dessutom. Hållbarheten var inte heller mycket att hurra för. Klarade sig manikyren helskinnad inom torktiden så var den ändå förstörd ett dygn senare. En tredje riktigt irriterande sak var att jag på flera naglar, flera gånger fick som någon slags skrynkling av nagellacket under då jag precis lagt på Mega Shine. Och det gick inte att få bort. Se bild nedan.

Sally Hansen Mega Shine
”Skrynklet”.
Sally Hansen Mega Shine
Ännu mer skrynkel.

Nej, Mega Shine ger visserligen en riktigt blank yta men jag råder er att prova vilket annat topplack som helst. För det här var riktigt riktigt dåligt!

Betyg: 0/5
Pris: 90 kr

Relaterade inlägg

10 kommentarer

 • Svara Sminkan 2 april, 2008 at 16:35

  Tack för den infon! Jag har nämligen gått och funderat på att testa…

  Jag fick hem baslacket Creative Stickey idag från h2t. Den ska testas nu oc jämföras med ChG strong adhesive base coat som är min nuvarande favorit!

  Hade inte beställt nagellack från CND som jag trodde utan bara stickey och Solar Oil. Och visst är Creative samma som gamla CND? Eller rör jag ihop det?

 • Svara sminkjante 2 april, 2008 at 16:41

  Jag stod också och höll detta i min hand men köpte inte, vilken tur!

 • Svara Sanna 2 april, 2008 at 17:04

  Usch vad tråkigt när man blir besviken.
  tack för recensionen-kommer inte köpa denna!

 • Svara Emelie 2 april, 2008 at 17:50

  Sminkan> Å ska bli spännande att höra vad du tycker, provar nämligen strong adhesion nu.

  CND och creative är samma. Och eftersom du kunde skicka efter stickey kanske man trots allt kan beställa nagellacken också. Ska prova.

  sminkjante> Har hört att det som heter något i stil med no-chip ska vara bättre.

  Sanna> Ja det är tråkigt, men då vet man istället vad som är bra när man hittar det.

 • Svara Emma P 2 april, 2008 at 22:57

  Usch, det ser riktigt kasst ut! Jag har ett annat överlack från Sally hansen och det är väl okej, men inget jag kommer att köpa igen…

 • Svara Emelie 2 april, 2008 at 23:38

  Emma P> Nej det var verkligen ingen höjdare!

 • Svara rocketqueen 6 april, 2008 at 20:46

  Gode gud, så trist det är med sådant skrynkel, det förstör allt!

 • Svara Maria 8 maj, 2008 at 19:05

  vad tråkigt att det blev så. Jag har själv detta överlack och är supernöjd använder även deras nagellack. Kan det möjligtvis bero på nagellacket du har under. Om det är av sämre kvalite så är risken stor att just sådant här händer.

 • Svara Emelie 8 maj, 2008 at 19:24

  rocketqueen> Det är ingen höjdare nej!

  Maria> Jag har provat med flera olika märken, både billiga och salongsmärken så det borde inte vara pga det. Men vissa produkter funkar bättre för andra än en själv :)

 • Lämna ett svar

  Reklam