Naglar Recension

Recension: Sally Hansen Age correct no chip base & top coat

25 april, 2008

Jag läser mycket bra saker om Sally Hansens nagelvårdsprodukter dagligen hos utländska bloggare så jag är beredd att ge dem en chans till. Jag införskaffade Age Correct no chip base & top coat efter att ha läst många positiva recensioner om den på Makeupalley. Denna kostar, precis som Mega Shine, också ca 90 kr i butikerna men kan hittas till ett mycket billigare penning om man ger sig ut på ebay, och ibland även tradera.

Det första som slog mig med den här produkten är att den inte luktar som vanliga nagellack. Den har den här lite stickande lukten, men luktar ändå inte nagellack utan mer utspätt om ni förstår vad jag menar. Har väldigt svårt för att beskriva doften eftersom jag inte kan sätta fingret på vad den egentligen luktar. Eftersom den inte luktar så starkt så är den helt okej att sitta med näsan över, men den där konstiga doften klarar jag inte av – usch!

Det är meningen att man ska använda det här lacket som både över- och underlack. Ett lager av denna, sedan två lager färg och sedan ett lager för att försluta och ge maximal glans åt manikyren. Först till basen. Den här produkten är ganska vattnig och går på lätt utan att bli ojämn. Den torkar relativt fort, som vilket annat baslack som helst. Sedan kommer vi till den andra fasen. Topplacket ska läggas på efter att lagren med färg har torkat. Detta medför att det drar ut på tiden att göra manikyren. Precis som det andra överlacket från Sally Hansen jag testade, Mega Shine, så torkar det här också ganska fort på ytan – men. Det tar evigheter för det att torka hela manikyren! Evigheter! Efter flera timmar är det fortfarande inte torrt och jag fick fingeravtrycksmärken på naglarna bara av att tvätta händerna.

Nej, nu får det vara nog med Sally Hansen. Jag ger upp. Det här är också riktigt dåligt! Köp inte.

Betyg: 1/5 4/5
Pris: Ca 90 kr

Ingredienser: Butyl acetate, ethyl acetate, nitrocellulose, SD alcohol 3-A, tosylamide/formaldehyde resin, dibutyl phtalate, isopropyl alcohol, water, camphor, aucoumea klaineana resin extract, benzophenone-1, etocrylene, ethylhexyl salicylate, ethylhexyl methoxycinnamate, tocopheryl acetate, panthenol, nylon-66, silk, hydrolyzed soy protein, aniba rosaedora (rosewood) wood oil, violet 2.

OBS! Betyget på den här produkten har blivit omprövat. Läs mer om detta här.

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Emelie 25 april, 2008 at 10:48

  Den här produkten har utgått så den som har riktig tur kanske hittar den i någon realåda framöver.

 • Svara Emelie 25 april, 2008 at 11:11

  Emelie> Ja den har nog slutat tillverkas men den finns fortfarande att få tag på hos Kicks, Åhléns och Lindex m.fl.

 • Svara Emelie 25 april, 2008 at 15:14

  Ja, precis… Men eftersom de utgått finns de ju inte längre kvar på ordinarie hylla så man kanske kan den snart :)

 • Svara Emelie 25 april, 2008 at 15:26

  Emelie> Ja mycket möjligt, men jag skulle inte ens köpa den om den låg i reakorgen. Så dålig tycker jag att den var.

 • Svara Natalija 25 september, 2010 at 13:23

  Det eneste produktet jeg virkelig likte fra SH Age Correct er Strength Dry and Brittle Care. Det var en gang den hjalp meg virkelig til å styrke neglene mine.

  • Svara Emelie 25 september, 2010 at 18:28

   Den har jag inte provat faktiskt. Men ska kika på den nästa gång det blir till att köpa ett nytt behandlande lack.

  Lämna ett svar

  Reklam