Recension Solskydd

Recension: Rodial Super Acids X-treme Dark-spot Sun Filter SPF 30

21 september, 2014

Solskydd är lika viktigt i min hudvårdsrutin som rengöring och hudkräm och jag ställer stora krav på ett solskydd som jag ska använda varje dag. I sommar har jag använt Rodial Super Acids X-treme Dark-spot Sun Filter med SPF 30 och nu när den börjar slut är det också på sin plats med en recension.

rodial-super-acids-sun-filter-0

rodial-super-acids-sun-filter

Om produkten

Rodial X-treme Dark Spot Sun Filter med SPF 30 tillhör produktlinjen Super Acids och ger ett brett skydd mot UV-strålar samtidigt som den motverkar synliga tecken på åldrande då den både förebygger och reducerar solskador. Den innehåller dessutom probiotisk teknologi som stärker och skyddar huden mot dagliga påfrestningar. Efter 30 dagar ska man märka en uppljusande effekt och krämen sägs ha en utjämnande effekt på hudton och hudstruktur.

Produkten kommer i en tub med pump som är lätt att dosera så länge den står upprätt. Krämen har en svag lite fruktig och plastig doft. Följande info om de ingredienser som lyfts fram är saxat från Skincity:

  • Chromabright som har en utjämnande effekt på hudtonen, reducerar uppkomsten av mörka fläckar samt förebygger framtida skador på huden, orsakade av solen.
  • Aquaxyl ger huden långvarig återfuktning medan gransil har en ljusreflekterande effekt för att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.
  • X –treme dark –spot sun filter har en mattifierande effekt, som håller huden matt hela dagen.
  • Biotilys probiotika teknologi hjälper till att stärka och skydda huden mot dagliga, yttre påfrestningar, förhindrar irritation.”

Användning och resultat

Jag kan börja med att säga att jag inte har haft några problem med hyperpigmentering och därför inte har dokumenterat detta påstående. Det jag däremot kan säga efter flera månaders användning är att jag inte har upptäckt några förändringar i pigmenteringen. Och då jag gjorde en hudscanning (genom Murad) igår som inte visade på några solskador så får jag säga att krämen verkar uppfylla det utlovade skyddet mot detta.

Konsistensen på krämen är riktigt bra, den är lätt att applicera och ger ingen vit hinna. Produkten utlovar en matt effekt och även om den inte blir pudermatt så håller den nere blankheten i t-zonen. Detta samtidigt som den levererar återfuktning hela dagen. Det är en svår balansgång att både återfukta och verka mattgörande även för en helt vanlig kräm så på den biten presterar den här över förväntan.

Det är inga som helst problem att använda det här solskyddet under makeup eftersom den sjunker in fort och lämnar en jämnare bas. Jag kan inte säga att den beter sig som en riktig primer men den har en viss utjämnande effekt på hudstrukturen.

Ska jag nämna något negativt så är det priset. Däremot är produkten väldigt dryg och räcker i flera månader trots daglig användning. Så om du har höga krav på ett solskydd för dagligt bruk där den mer ska vara en del av hudvårdsrutinen istället för ett meckigt element du hellre skippar för att det är kladdigt och jobbigt – då är det här ett bra val.

Sammanfattning

  • Pris: ca 639 kr, 50 ml
  • Var: Skincity, Eleven, Theyouway.
  • Kortfattat: solskydd med bredspektrumskydd som återfuktar respektive mattar ner där det behövs. Efterlämnar ingen vit eller kladdig hinna och funkar suveränt under smink.
  • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam