Hudvård

Recension: Rituals Sensational Soft Cleanser

9 mars, 2014

I höstas fick jag stifta närmare bekantskap med Rituals hudvårdsprodukter och sedan dess har jag hårdtestat rengöringen Sensational Soft Cleanser. Jag var sedan tidigare ett stort fan av deras kroppsprodukter men hade inte testat någon av deras ansiktsprodukter. Det var inte för inte som jag blev nyfiken på den här rengöringen som beskrivs som en ”magisk rengöringsgel”.

rituals-sensational-soft-cleanser-packaging

rituals-sensational-soft-cleanser

Om produkten

Sensational Soft Cleanser är en rengöring för alla hudtyper. Produkten kommer i form av en halvtransparent vitaktig gel som smälter till en olja i kontakt med huden. Gelen masseras in på torr hud och i kontakt med vatten blir den till en rengöringsmjölk som skonsamt tar bort både smuts och makeup. Innehåller både aloe vera och solrosolja och är idealisk för torr och känslig hud. Doften är mycket svag och mild.

Användning och resultat

Jag uppskattar verkligen rengöringar som tar bort både smuts och smink i ett svep. Eftersom den ska appliceras på torr hud kräver den lite planering och är ingenting som passar i duschen. Konsistensen är härlig och hela omvandlingsproceduren gör att den känns rolig att använda. Jag tycker att den löser upp makeup väldigt effektiv och bara man masserar runt oljan i ansiktet och tvättar bort den ordentligt så behövs ingen efterföljande rengöring. En del rengöringsbalsam är väldigt svåra att tvätta bort men den här är lätt som en plätt eftersom den omvandlas till en mjölkig lotion. Den strippar inte huden på fukt vilket är ett plus för min torra hud under vintern. Däremot känner jag mig aningens stram efter användning men ingenting som min vanliga hudkräm inte kan råda bot på. Jag tror därför inte att den passar er med riktigt torr hud. Men överlag är det en effektiv rengöring som är skonsam mot huden och rolig att använda.

Sammanfattning

  • Pris: 135 kr, 125 ml
  • Var: Rituals butiker och webbutik samt hos utvalda Kicks.
  • Kortfattat: trevlig ”magisk” rengöringsgel som i kontakt med huden blir till en olja. Tvättar enkelt bort smuts och smink utan att torka ut.
  • Betyg: 4,5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam