Kroppsvård

Recension: Rituals Miracle Scrub & Miracle Balm

2 december, 2013

Under vinterhalvåret kan händerna behöva lite extra omvårdnad och i alla fall mina brukar snabbt bli torra och nariga när de utsätts för kyla. Så förutom att använda ordentliga vantar smörjer jag ofta och gärna med vårdande krämer och ser till att peela dem vid tillfälle. Det senaste jag har testat på mina tassar är Rituals handskrubb Miracle Scrub och handbalsam Miracle Balm.

rituals-miracle-balm-miracle-scrub

Om produkterna

Miracle Scrub är en saltbaserad skrubb som kommer i formen av en tjock kräm, nästan som ett balsam. Den innehåller närande och skyddande sheasmör och solrosolja samt är berikad med ginseng och ginkgo biloba. Miracle Balm är precis som namnet antyder ett balsam med mjukgörande glycerin och silikoner som bildar en skyddande hinna mot yttre påfrestningar. Balsamet är tjockt i konsistensen men efterlämnar en mjuk och sammetslen yta. Båda produkterna har ganska starka dofter som jag personligen dock finner tilltalande.

Användning och resultat

rituals-miracle-scrub-hand

Miracle Scrub (115 kr)

Skrubben är sådär härligt rivig som jag föredrar och tycker man att den är för effektiv kan man applicera den på lätt fuktade händer. Jag kan delvis tycka att en skrubb enbart för händerna känns som en onödig produkt men eftersom den är så rivig och samtidigt återfuktande kan den med fördel även användas på fötterna. Produkten är väldigt tjock och trög att få ut ur förpackningen. Jag upplever varken att den är dryg eller odryg men med tanke på hur sällan jag peelar händerna (och fötterna) kommer nog den här tuben på 75 ml ändå räcka i ett par månader. Minst.

Det här är en mycket trevlig skrubb som efterlämnar väldigt mjuka händer. Det är värt att notera att den efterlämnar en oljig yta på händerna efter användning. Jag brukar undvika att torka bort den och klappar istället händerna torra med en handduk. De vårdande oljorna vill man ju ha kvar på händerna. Dessutom doftar händerna ljuvligt efteråt.

Betyg: 5/5

rituals-miracle-balm-hand

Miracle Balm (100 kr)

I mina öron lät det här handbalsamet som en produkt jag skulle falla handlöst för. Den doftar gott, är fet men lämnar en silkeslen yta och innehåller silikoner som kan skydda mot yttre påfrestningar och hålla kvar fukten i huden. Mitt första intryck var nästan wow vilken underbar kräm! men efter ett tag tyckte jag att den gav en konstig klibbig känsla i handflatorna. Jag tror att det har att göra med om man tar för mycket kräm eller inte. Om jag bara tar en liten klick känns inte mina händer lika skyddade som jag skulle vilja och tar jag en rejäl klick blir jag istället klibbig. Jag har fått försöka lära mig att dosera rätt och då fungerar krämen bra. Men det här gör att den inte är helt top notch.

Trots den tjocka konsistensen känner jag inte att den här krämen reparerar eller återfuktar på djupet. Den är däremot perfekt att använda mot yttre påfrestningar som till exempel kylan och blåsten eftersom den bildar en slags skyddande barriär. Vill du däremot ha riktigt återfuktade händer, smörj då med en annan tjockare kräm eller olja innan och lägg sedan den här ovanpå. Då kommer den till sin fulla rätt. Trots dessa två problem är det ändå en av de bättre handkrämerna jag har testat, i en egen kategori, och en produkt jag gärna kommer bära med mig så fort jag ska vistas utomhus.

Betyg: 4/5

Sammanfattning

  • Pris: Miracle Scrub 115 kr, 75 ml. Miracle Balm 100 kr, 75 ml.
  • Var: i Rituals butiker, deras webbshopp samt hos utvalda Kicks och på Kicks.se.
  • Kortfattat: en rivig och mjukgörande skrubb som efterlämnar återfuktade och bebismjuka händer (och fötter också för den delen) samt ett handbalsam som skyddar mot yttre påfrestningar och håller kvar fukten i huden. Balsamet bör dock ej överdoseras för att slippa en klibbig känsla.
  • Samlat betyg: 4,5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam